用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH 今次offer 2nd in, 多唔多little habs 學生入圍? ...
樓主: potato38
go

LH 今次offer 2nd in, 多唔多little habs 學生入圍? [複製鏈接]

manfree 發表於 20-4-9 16:26
小b, 無little Habs, 無pebbles, 無playgroup, 有有LH 2nd in

介唔介意講小b 係咩月份?

吹水媽媽 發表於 20-4-10 00:00
介唔介意講小b 係咩月份?

7月b

我唔記得check result, 有冇人有留底可share? Thanks.

vvvbaby2014 發表於 20-4-10 01:00
我唔記得check result, 有冇人有留底可share? Thanks.

要登入只睇到自己個result睇唔到其他人。無得share

manfree 發表於 20-4-10 00:35
7月b

好叻呀!加油!good luck !

有2nd in,有上little habs

有讀LH playgroup,有填,無2nd in

回覆 KRBB119 的帖子

6月B仔,番普通PLAYGROUP,有2 IN
段片一開始小朋友自我介紹中英文名,幾多歲
同媽媽一齊睇書,期間有問有答,讀番書果D數字由1到10 ,講書見倒果D動物(都係河馬呀馬騮呀果D)
讀字卡(食物類,壽司呀冬甩呀果D)
砌砌圖(得6塊,自己砌狗仔佢無啦啦介紹埋眼呀,脷呀,下體>.< 等部位)
聽歌跳舞,開始自己跳跟住爸媽加入(佢當時五音不全未識唱歌)
同爸爸砌積木,聽指令揀顏色同轉番啱舊積木砌隻動物
去超市買材料整野食,見倒生果又介紹下
番屋企同媽媽一齊整湯圓,一齊撈下粉搓下波波加下黑芝蔴再整好一齊食
同媽媽一齊做勞作,先介紹幅畫(都係雲呀太陽呀彩虹呀)再揀啱顏色紙貼落唔同圖案
同表哥表姐玩煮飯仔,分享下野食
幫手做家務(扔垃圾,響洗衣機拎衫出黎,周圍抹下野,負責遞衣架晾衫),一邊做一邊傾閒計
去公園同爸爸媽媽吹波波跑黎跑去

其實每段片都好短(噁心瀝血剪到剛好7分鐘),都係日常玩果D,小朋友中意呢D活動所以坐得好定,同埋佢好中意講野。
知道好多家長都好有心機整片,而家間中開黎睇下都係個好回憶

回覆 PigPigMiu 的帖子

好厲害喎!你報左邊間?

我覺得LH主要睇小朋友同家長嘅互動

回覆 pigpigpig9 的帖子

報左迎海校,近屋企呀
‹ 上一主題|下一主題