用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 填完咯。想了解下大家35網怎麼填?
樓主: cissyxk
go

填完咯。想了解下大家35網怎麼填? [複製鏈接]

marcowong96 發表於 19-1-30 11:12
為何多人將奉基做次選?因為外界覺得谷,無乜人揀?
相比其他同區學校, 學校的定位是比較重學術, 課外興趣活動是有, 不過又無其他幾間咁多,

一直比人的感覺

好多功課又好谷...而學校好非常重視學生平日的言行舉止, 校長老師們個個外表好嚴肅, 比人感覺好惡啩 !其實不是這樣, 初小的功課是正常適量, 學校大把好動百厭仔, 老師對初小學生都好包容和照顧, 慢慢教班小朋友, 咁選校家長們都重有其他因素會考慮, 不過有人喜歡普教中, 重運動, 校舍配套要大...基本上黃埔區內幾間小學校風都好好, 可以話各式其式.

以前有家長同我講過話去學校附近既補習社收風,就知道區內每間學校既學術程度同埋谷唔谷。奉基隔離黃埔10期入面有個尖子坊,我有時行過見好多補習社,應該黃埔區內幾間學校既學術程度瞭如指掌。

回覆 Felix223 的帖子

以前好似聽你講過話聖提都好多功課好谷,但升中表現又唔算太好,咁讀聖提咪好笨,又谷又辛苦,但到頭來成績又唔係好。

se6b03 發表於 19-1-30 12:25
回覆 Felix223 的帖子

以前好似聽你講過話聖提都好多功課好谷,但升中表現又唔算太好,咁讀聖提咪好笨,又 ...
聖堤真堅多功課 ! 住得35網, 應該唔會無人知? 有家長有小朋友分別在聖堤同奉基讀, 已經分別好大.

se6b03 發表於 19-1-30 12:22
以前有家長同我講過話去學校附近既補習社收風,就知道區內每間學校既學術程度同埋谷唔谷。奉基隔離黃埔10期 ...
你了解過?補習班有咩評語?

hilarychu 發表於 19-1-30 12:36
你了解過?補習班有咩評語?

無試過問,但行過都會見到好多附近學生入去補習。

‹ 上一主題|下一主題