用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 九龍灣聖若翰天主教小學家長請入來分享 ...
go

九龍灣聖若翰天主教小學家長請入來分享 [複製鏈接]

九龍灣聖若翰天主教小學家長請入來分享

如題
:  :  :  :

Re: 九龍灣聖若翰天主教小學家長請入來分享

Rainbowc.
你小朋友是否今年升小一呀?

唔係9月先開始選校只想知多d這間學校的資料,我想個仔入這間學校,你呢。

Rainbowc. yw,

After summer holiday,小兒會入讀此校,兩位熟口熟面 還有什麼想知,睇下我幫唔幫到忙!  

Rainbowc,

check pm

你是弟一輪或第二輪入到,知不知校風如何,聽問今年都是小班教學,一班大約二十二至二十四人,有無朋友現在讀只校。     

Rainbowc.

第一輪入,以前無識人,今年一同入就有兩個。

今年和上年都參加了試行小班教學,原計劃是3年的,

即上年小一的小一、小二;
    今年小一的小一、小二,

但最近說會延期多一年,我不知是去到小三,or 多一年的小一。

每班是二十二 至 二十四 人一班。

早一星期明報提及,天主教區下屬小學,中文會用國語教。

我不同時間都走去看過,小朋友 so far so good。

我比較講環保(只係講 ),佢哋lunch係用可recycle 的餐具,好似監犯餐個d呢

有外籍教師,上次開放日,兩位高年班小朋友,可用英文和我對答。

Hardware 就一定掂,software 我就只是道聽塗說。

我其中一個會入讀的朋友說很好的。

gobbytse

第一輪入到太好,不用再等第二輪唔洗驚到 ,幾多分入到我現在都好驚第一輪入唔都,今年多了4000個小朋友,如果第一輪唔得我會同仔仔報私校彧直資打柢先,我問d朋友都話這間學校唔差,係唔係活動教學,或傳統教學   

gobbytse,
thanks for the info    .其實我想知道學校的課程屬深定淺 ,升中情況,因為佢地個website down左 ,而睇教統果個又唔夠update,好多資料都無得睇,所以希望有家長提供資料law      

gobbytse

已收到謝謝

‹ 上一主題|下一主題