用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲 ...
go

請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文? [複製鏈接]

請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文?

急於發問, 我正在考慮是否在這間ED.UK.8Kids Ltd買那套以蒙特梭利理論而設計的一系列教具, 因為價錢都不便宜, 全套(5套)共4萬1千, 而"Hurray English 1 & 2"都要2萬3.

所以我好希望用緊或者知道多些這套教材的媽咪們, 可以給我一些意見參考, 多謝多謝!

以下是這間公司的網站: www.eduk8kids.com.hk

另一問題是: 是否只有這間公司買這套:Hurray English?

monkeybaby

Re: 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文?

這套好,如果你個b已1歲多hurry eng 2 已夠。很好很好,但好貴。 值唔值?見仁見智啦!
Buzz.. Buzzz... Buzzing Bee Let kids read more 讓孩子多閱讀! CLICK HERE to find bookstores 去哪裡找書?? Mainland Book Indx A Mainland Book Indx B *PART 1 , PART 2* *星加坡童書收獲*由一名可笑、瘋狂、自大無比和幼稚到極名作家寫的公開信 我的回应-->P. 223 of HERE Steps to Post Image 1. Right click on the image you want to copy 2. Choose 內容 3. If the url shown in the 內容 pop-up menu is ended with 'jpg' or 'gif' (maybe other image formats will do too), it is an image url. 4. Copy the url 5. click 'IMG' of BK message menu bar, paste the url into the pop-up box 6. click 'ENTER' Then the image will be shown in your message.

Re: 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文?

GloriaChung,

多謝你的回應, 請問你現在有沒有用緊, 你的BB有幾大?

monkeybaby

are you talking about Montessori? Is this a teaching material or courses?

醒目開學勳章 王國長老

monkeybaby,
早前我都上過去個間野都聽那個Sales講解.. 不過一聽到個價錢我卻步了.. 不過佢有冇話買兩套送埋個木箱仔比你呀..

其實呢套野係韓國既蒙特梳利引入.. 我去過呢個網頁睇.. 如果正係個太空寶寶, 價錢計返港紙都差唔多..

不過個Sales同我講7月會加價, 係咁叫我考慮..  
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

JoJo,

i want to know the web site. can you tell me?  Why you know this product introduce from Korea?

醒目開學勳章 王國長老

xs0156,
因為係個Sales講話係韓國個度引入, 而佢地既Catalog都有個website, 我咪搵下. 真係有.. 不過個網頁全是韓文.. 其實我一直想睇下有冇人去開韓國昅下呢套教材幾銀家..

Here is the website
http://www.montessori.co.kr

如果同Disney 美語相比, 咁呢套梗係好便啦.. (但對我黎講要比過萬買既教材, 我覺得貴呀)
主愛我

Hi, monkeyboy,

my b is 26 mths old.  基本上係用完左套書,但間中會拿出來玩玩。如果你英文水平高,不要個太空寶寶都得。

Story Boom Boom 1 套書都好正,但又係偏貴。因為套書有一套完整CD 收錄全套書的內容。

我會9月去Korea順度睇套 SBB 2。
Buzz.. Buzzz... Buzzing Bee Let kids read more 讓孩子多閱讀! CLICK HERE to find bookstores 去哪裡找書?? Mainland Book Indx A Mainland Book Indx B *PART 1 , PART 2* *星加坡童書收獲*由一名可笑、瘋狂、自大無比和幼稚到極名作家寫的公開信 我的回应-->P. 223 of HERE Steps to Post Image 1. Right click on the image you want to copy 2. Choose 內容 3. If the url shown in the 內容 pop-up menu is ended with 'jpg' or 'gif' (maybe other image formats will do too), it is an image url. 4. Copy the url 5. click 'IMG' of BK message menu bar, paste the url into the pop-up box 6. click 'ENTER' Then the image will be shown in your message.

醒目開學勳章 王國長老

GloriaChung,
到時你去完, 報下料睇下價錢如何呀.. 好嗎
主愛我

Hi GloriaChung & Jo Jo,

好多謝你們的意見, 我都好想知道Korea賣緊多少錢, 基本上,我亦上過這間香港的代理, 看過整套Montessori系列的Hurray English 1 & 2, 其實我覺得套書的系統性相當好, 而我亦好有信心我的14個月大BB會學D英文, 但是, 我仍然覺得價錢set得太高, 可惜, 我又未能在坊間找到一些有這個好質素的教具, 只是那個太空寶寶發聲比較差.

GloriaChung媽咪, 你的BB是用那一套教材, Baby Montessori or Hurray English 1,2 or Boom Story?

BTW, 我都想知Korea賣多少錢!

Thanks!

Monkeybaby   

monkeybaby,

我覺得比bb上Montessori playgroup 仲好!

hi, I used HE 2 and Story Boom Boom 1 ah.

ok, if i found the korean $$, will share info.  : )

monkeybaby 寫道:
Hi GloriaChung & Jo Jo,

好多謝你們的意見, 我都好想知道Korea賣緊多少錢, 基本上,我亦上過這間香港的代理, 看過整套Montessori系列的Hurray English 1 & 2, 其實我覺得套書的系統性相當好, 而我亦好有信心我的14個月大BB會學D英文, 但是, 我仍然覺得價錢set得太高, 可惜, 我又未能在坊間找到一些有這個好質素的教具, 只是那個太空寶寶發聲比較差.

GloriaChung媽咪, 你的BB是用那一套教材, Baby Montessori or Hurray English 1,2 or Boom Story?

BTW, 我都想知Korea賣多少錢!

Thanks!

Monkeybaby   

醒目開學勳章 王國長老

xs0156,
想問下邊度會有Montessori playgroup 呢?
主愛我

hi 各位bk媽咪,
見到你地講緊呢個topic真係好, 因為啱啱有sales約左我想介紹套野, 聽你地咁講, 套教材好似幾好喎, 同埋個sales話平過迪士尼美語世界好多, 佢話一萬蚊到就有架啦喎, 不過睇你地講又唔似喎, 可唔可以話多d我知呀, 唔該晒!

醒目開學勳章 王國長老

cway,
佢講得冇錯. 每套教材萬多元.. 但如你一買. 可能唔止買一套咁少.. 咁你買幾套咪幾萬元囉.  
主愛我

有好幾間!但附合標準就只得一兩間!好似在港島區!我mail比你呀!因為我要再找一找!

JoJo 寫道:
xs0156,
想問下邊度會有Montessori playgroup 呢?

JoJo 寫道:
cway,
佢講得冇錯. 每套教材萬多元.. 但如你一買. 可能唔止買一套咁少.. 咁你買幾套咪幾萬元囉.  

JoJo,

你都講得對,但係你可以只是買一套,我都見到有其他BK的人,都係買其中一或兩套,好似迪士尼咁,你都可以揀其中一部份,唔通去賣衫d舖 "頭"咁,人地話 $99起,咁你買兩件,自然要 $198,你話對不對?但係買幾多係你自己的決定,錢係你自己度,有時唔好太偏激。如言語用得不恰當,敬請原諒!

xs0156,
Please E-mail to me.
Thanks!

xs0156 寫道:
有好幾間!但附合標準就只得一兩間!好似在港島區!我mail比你呀!因為我要再找一找!

[quote]
JoJo 寫道:
xs0156,
[/quote]

醒目開學勳章 王國長老

xs0156,
Pls check PM!
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

SmileHappy,
或許我既言詞令你誤會, 也許你說得對, 錢係我度, 決唔決定買, 買幾多係我自己話事.. 我並不是偏激, 只是講我既個人見解罷了..
SmileHappy 寫道:
JoJo,

你都講得對,但係你可以只是買一套,我都見到有其他BK的人,都係買其中一或兩套,好似迪士尼咁,你都可以揀其中一部份,唔通去賣衫d舖 "頭"咁,人地話 $99起,咁你買兩件,自然要 $198,你話對不對?但係買幾多係你自己的決定,錢係你自己度,有時唔好太偏激。如言語用得不恰當,敬請原諒!
主愛我
‹ 上一主題|下一主題