用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 真心想問: KCIS vs SWCK 點選好..
樓主: Immomo
go

真心想問: KCIS vs SWCK 點選好.. [複製鏈接]

robocorn 發表於 17-1-12 12:40

當時諗法KCIS 中文好D,如果後其想轉直資或私小都仲有機會 ...
謝謝你的分享, 很有用!

請問老師很嚴是指在IS中算嚴還是在LS中算嚴? 老師會怎想處罰學生? 我聽說有老師會不准kindergarten學生著片上課。教學上是否著重inspiration和inquiry, 而不是spoonfeed knowledge? 同意你說設施不算好, 咁小朋友有冇地方去玩沙, 玩遊戲?

phsung 發表於 17-1-14 22:46
謝謝你的分享, 很有用!

請問老師很嚴是指在IS中算嚴還是在LS中算嚴? 老師會怎想處罰學生? 我聽說有老師會 ...

例如當上堂唔聽老師話的小朋友會罰坐椅,當個個坐地下時上課,有時小朋友太百厭,都會罰企... 我都唔知真定假,都係出至3歲多小朋友口中, 他們做每樣都有規矩的,例如排隊,教自己去完洗手間,自己洗手。
雖然設施不及其實IS, 但都有沙,有水玩... 亦有公園,圖書館,音樂室....等必須空間

小朋友不是填鴨式,佢地會平等機會給小朋友自己從學習領略,發掘,鼓勵小朋友看書,自己表達,獨立面對...我見兩班小朋友都應該已經介左尿片,因老師要佢地獨立,現在是自己去洗手間的(初期都會定時帶去)

phsung    發表於 17-1-16 09:25

我想知道KCIS有無直升小學? 要再報考嗎?

是直升的
‹ 上一主題|下一主題