用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 自行有感而發(不喜勿插)
樓主: pizzafat
go

自行有感而發(不喜勿插)   [複製鏈接]

夠分爲何去陪玩花$遊戲,名校簡介校長都叫家長無需上太多興趣和面試班,不過名幼課程proven,對ham接小學有幫助,無論對考小一有冇幫助,學到的都是小朋友自己的

rafaelbaba    發表於 16-11-21 16:07

應該取消津貼小學,全部官校,不許校本課程,統一教科書,校長去邊間都是抽,每4/5年抽一次,但不許連任,世界自然和平

qpalzm 發表於 16-11-22 09:16
少發夢啦,D高官咁多名校生,倒自己米咩?
高官係去is, 出國,local 都係去spcc, dxs la, 洗乜和平民玩小一遊戲

其實教會都唔mind d人上慕道班攞5分,又何苦咁執著要將自己價值觀強加於人呢

penn_2010 發表於 16-11-23 07:34
問題係,教徒和我爭官校平起平坐,教徒爭教會學校又有分加,真係教徒玩哂啦!
...
理論上可能會,實際上有幾大影響?換轉角度,純sake of arguement,你也可以小朋友出世後join 慕導班攞5分,咁人地做左成世教友,又公平?so fish ball

hkpapa852 發表於 16-11-23 10:39
睇番歷史故事先啦!

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20110710/00176_028.html
你同班antichrist 講前人耕種後人享福si 氣la

Winnie3q 發表於 16-11-23 10:17
自己唔信,為5分去假裝信。你覺得呢d人直得respect 嗎?。
英語有云:if u can beat them, join them
respect 是雙向,又點可以一支竹打一船人呢

freestylesurf2k 發表於 16-11-23 14:05
我贊成父母对母校有貢獻,佢地自己再讀母校絕對有優先,但唔係佢细路
咩玩法,係咪好似緍沙相第二次幫親有折咁

Felix223  而家我先明佢講咩!  發表於 16-11-23 17:05
‹ 上一主題|下一主題