用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 終於知道深水埗崇x,點解咁多人話收都唔會讀! ...
樓主: Elaine.F
go

終於知道深水埗崇x,點解咁多人話收都唔會讀!   [複製鏈接]

聽完簡介會之後已經覺得麻麻地,不過唔去in
既主因係撞時間。

有在校生話如果小朋友咸會罰坐, 都幾慘

這間感覺不佳,小朋友都似受壓迫

Elaine.F 發表於 16-11-7 04:28
昨日面試,安排亂,等得耐,冇比小朋友玩下玩具或休息的地方準備下都算,呢間學校比我感覺勁市儈,竟然所有 ...

三年前大仔in 過,完全同樓主感受一樣,面試安排很差。細仔報K1時完全沒有再考慮這間學校。

回覆:Elaine.F 的帖子

雖然行政差, 但語境好, 抵讀, 大把家長爭住入, 你見咁多人in 就知道, 見得快係事實因爲佢只得一日面試, 其他名校老師都係呢個風格, 唔啱佢唔會比希望家長

利申: 細b 無講過野

引用:雖然行政差,+但語境好,+抵讀,+大把家長

原帖由 caseiaming 於 16-11-07 發表
雖然行政差, 但語境好, 抵讀, 大把家長爭住入, 你見咁多人in 就知道, 見得快係事實因爲佢只得一日面試 ...
我面試果日唔記交問卷,佢又無提我不過我無帶出世紙幅本,職員有叫我後補,頭先放工去到已關門,因為我無問佢收幾點係我問題、但當日仔仔無講嘢應該都輸了,諗緊仲補唔補資料好!

引用:Quote:原帖由+caseiaming+於+16-11-07+發表

原帖由 WP1821 於 16-11-07 發表
我面試果日唔記交問卷,佢又無提我不過我無帶出世紙幅本,職員有叫我後補,頭先放工去到已關門, ...
連問卷都無交係咪衰硬?

引用:Quote:原帖由+WP1821+於+16-11-07+發表我面

原帖由 WP1821 於 16-11-07 發表
連問卷都無交係咪衰硬?
我覺得有問卷會優先, 無唔代表唔考慮, 咁唔通小朋友好可愛smart因為無問卷唔收咩

WP1821 發表於 16-11-7 19:37
連問卷都無交係咪衰硬?

我都冇交問卷,因為冇去個talk. 我見過上年有人冇交問卷都有offer.  Good luck!

今日在屋苑樓下撞到K1生,是個小男孩,拖住媽媽隻手不斷講學校的開心事。我諗學校和學生都講緣份,夾到未讀得開心!

引用:今日在屋苑樓下撞到K1生,是個小男孩,拖住

原帖由 mandy_ng207 於 16-11-08 發表
今日在屋苑樓下撞到K1生,是個小男孩,拖住媽媽隻手不斷講學校的開心事。我諗學校和學生都講緣份,夾到未讀 ...
對,真的講緣份

回覆 Elaine.F 的帖子

乜有退返多左既$10咩?我上年有報唔收, 但都無退返錢喎...

PS. 完全係你講既感受, 就算收左都唔會讀! 對呢間學校感覺太差!

helenfu 發表於 16-11-8 10:01
回覆 Elaine.F 的帖子

乜有退返多左既$10咩?我上年有報唔收, 但都無退返錢喎...

退錢係因為學校搞錯咗報名費,應收$40,但第一個通知面試日期email 請家長存$50入學校,之後再補多個email 話修正,請存入$50的家長面試當日帶$50的通知書取回多交的$10。

好彩我睇到第二個email, 所以只存$40,當日排隊連interview, 約半小時走得。interview 過程不用3分鐘,連陪 in 的c6都話勁快,派完禮物仲問老師係咪已經in 完

hppa    發表於 16-11-8 12:27

archinma 發表於 16-11-7 11:48
由我報名到收到面試信, 學校send出每個email都要出兩次修正版...超唔掂! 未見過一間學校可以錯到咁! 好彩最 ...
報名費都慳返>>> you are so clever!!!

tmko 發表於 16-11-8 10:16
退錢係因為學校搞錯咗報名費,應收$40,但第一個通知面試日期email 請家長存$50入學校,之後再補多個email ...

派完禮物仲問老師係咪已經in 完x2, 自己都覺得太快

回覆 tmko 的帖子

下!! 上年無人講呢件事喎...亦都無所謂"第2個EMAIL"咁呢間學校之前幾年都GAIN好多喎!!!

helenfu 發表於 16-11-8 10:30
回覆 tmko 的帖子

下!! 上年無人講呢件事喎...亦都無所謂"第2個EMAIL"咁呢間學校之前幾年都GAIN好多喎!!!

我上年都有報,上年是收$40報名費,冇收錯,應該只係今年搞錯咗。

回覆 tmko 的帖子

Elaine.F 發表於 16-11-7 04:28
昨日面試,安排亂,等得耐,冇比小朋友玩下玩具或休息的地方準備下都算,呢間學校比我感覺勁市儈,竟然所有 ...
其實教育局只係建議, 冇話一定, 所以好多學校都唔會理
‹ 上一主題|下一主題