用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖家爸爸事件後, KL3區, Band 1 位非常促夠 ...
go

聖家爸爸事件後, KL3區, Band 1 位非常促夠 [複製鏈接]

聖家爸爸事件後, KL3區, Band 1 位非常促夠。有KL3地此, 也確定是他區 Band 1 生, 應否用地此轉區 apply 中學?????
   11    0    0    0

A貨 hkpapa?

hppa    發表於 16-11-1 15:16
陽光點的歌    發表於 16-11-1 13:57
Bobo1210   笑左  發表於 16-11-1 12:32
vpo0615    發表於 16-11-1 12:29
Chirley    發表於 16-11-1 03:58
存感恩的心

任何名都是可以用。

只想了解多一些???

HKPAPA2010 發表於 16-10-31 16:50
任何名都是可以用。

只想了解多一些???

都係姐...你用呢個名真係....好令人誤會

存感恩的心

HKPAPA2010 發表於 16-10-31 16:43
聖家爸爸事件後, KL3區, Band 1 位非常促夠。有KL3地此, 也確定是他區 Band 1 生, 應否用地此轉區 apply 中 ...
你個女啱啱先小一, 咁快諗?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

請不要介意, 之前唔識,所以隨意用一個名登記了。

回覆 hkpapa852 的帖子

因可能想般去 KL3 地此, 之前不能夠, 現在有機會。

Thanks!

晞晞爸b 發表於 16-10-31 16:53
都係姐...你用呢個名真係....好令人誤會
又唔好咁話人, 如果以hkpapa呢個名係google/yahoo搜尋, 我其實都只算係老翻

mayyylai    發表於 16-11-2 12:13
hppa    發表於 16-11-1 15:16
Chirley    發表於 16-11-1 03:59
晞晞爸b    發表於 16-10-31 17:14
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

HKPAPA2010 發表於 16-10-31 17:01

因可能想般去 KL3 地此, 之前不能夠, 現在有機會。
可以搬當然係好, 起碼日後多一條路選擇.

不過, 升中首先都係睇學生成績, 成績唔夠好, 搬去好校網都只係可以減低入B3中學既機會

hkpapa852 請見諒,

之前因種種原因不能夠有地此 apply 41 綱.

現在請幫忙理解一些.

HKPAPA2010 發表於 16-10-31 17:06

hkpapa852 請見諒,
九龍城區, 係全九龍既中學網中, 所謂既B1官津中學學位最充足既一區, 呢個事實至少到5/6年後都唔會變.

至於如果你女兒日後升中想轉用九龍城網係咪一定好D, 無論係B1, B2定係B3學生, 向上移既機會都係極高

Thanks,

只想做多一些準備工夫, 黃大仙 Band 1 中學競爭太激洌!

HKPAPA2010 發表於 16-10-31 17:14

Thanks,
如果係黃大仙, 咁梗加要轉網.... 不過要瞭解清楚知道小學大既B1學生有幾多

唉呀..好困擾呀...見到HKPAPA & hkpapa 不斷回帖..眼都花埋

E.V.I    發表於 16-11-2 15:33
mayyylai    發表於 16-11-2 12:15
vpo0615   係呀......  發表於 16-11-1 12:30
存感恩的心

hkpapa852 發表於 16-10-31 17:11
九龍城區, 係全九龍既中學網中, 所謂既B1官津中學學位最充足既一區, 呢個事實至少到5/6年後都唔會變.

至於 ...
I would like to ask if 九龍城區 vs Shatin, which is better for 中學網???? Thanks a lot.

lovebb2 發表於 16-10-31 17:17
I would like to ask if 九龍城區 vs Shatin, which is better for 中學網???? Thanks a lot.
建議去呢度溫故知新:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2954758

小學透明度高, 學校公佈好好清楚泒位的學生, 所以早定步處去響.

回覆 晞晞爸b 的帖子

你可分 852 or 2010

pokinponi    發表於 16-11-2 14:17
Chirley    發表於 16-11-1 04:00
Felix223    發表於 16-10-31 17:44

回覆 lovebb2 的帖子

I'm also have 1 more address at Shatin

hkpapa852 發表於 16-10-31 17:11

至於 ...

hkpapa852, 我想問我住九龍城, 宜家有黃大仙聖母offer, 如果我最後真係讀聖母, 中一先轉回九龍城網都有此優勢嗎?
‹ 上一主題|下一主題