用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 東區女仔揀學校真係唔容易
樓主: patpat234
go

東區女仔揀學校真係唔容易 [複製鏈接]

睇咗今日蘋果,你會覺得更加難揀。

patpat234 發表於 16-9-29 21:11
守校規就唔洗驚,昨晚bk果邊已經有討論,其實我女學校呢幾年都有同學仔去左呢間,而且又識嘅,阿女入左去 ...
其實之前都聽過(更離譜),今次見報,可能只係學生自我保護意識高咗,未必係壞事。

afternoontea372 發表於 16-9-30 10:30
樓主都唔好咁老定,十六區四小龍其中一間,今年BPS就一個都唔收,原因不明。亦見過東區最東東一間小學,幾 ...
東區最東東嗰兩間小學既其中一間,真係可能全級第十三名已經係邊緣人。

CrabPincers 發表於 16-9-30 11:02
王家爸爸

你點評我覆不到你,只可以開新
我都聽過舊校長好啲,其實校長對學校既影響可以好大,所以一個好校長好重要。

ANChan59 發表於 16-9-30 11:11
間間妳都有看法,間間都唔多啱心水,不如直接d 妳 / 妳個女想入邊間!
讀既係佢個女,個女想入邊間先最重要。

mcl203 發表於 16-9-30 11:19
最好印張全港B1中學....依認同選擇條件...逐個打X...一望就清楚晒
講真,我當年真係咁樣做。
‹ 上一主題|下一主題