用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 伊利沙伯 VS 九龍華仁
樓主: EUNICE714
go

伊利沙伯 VS 九龍華仁   [複製鏈接]

伊中得3份1男生, 大部份係女仔

hcd 發表於 16-7-7 14:23
分別識人在港華、九華畢業,佢地都話學生的成績不算叻。學校較特別的地方,是自由風氣盛行。

試過學生上上 ...
學生上上吓堂,話想落操場打波,結果大半班人走咗落去................九華是無可能

optman88  港華都係冇可能的  發表於 16-7-25 20:50

hcd 發表於 16-7-7 17:49
告訴我這件事的畢業生是九華的,現在已二十幾歲。
依家唔同晒啦
以前廿幾歲 c hing應該上上下堂走落去打埋波, 會考都考幾條A番黎果批學生

九華啲人都不算叻嗎?? 可能佢要狀元先叫叻, 人人對叻標準唔同

奥脫福 發表於 16-7-7 19:40
面對兩年後的競爭,我都開始對「盲批九」的言論麻木。有本事的話,
唔該同我踩大力d。。。
九唔搭八
伊中都自由架

佢要咁講, 喇沙, 皇仁, SPC, 英皇, 英華...........間間都自由

成日講九華咸豐年代嘅事做例子

唔好話上堂去踢波, 依家九華ASSEMBLY, 陸運會水運會, 拎部電話出黎玩, 會比人收, 人要你起度, 仲要你坐定定

奥脫福  Are you saying me 九唔搭八?    發表於 16-7-8 10:18

奥脫福 發表於 16-7-7 19:40
Are you saying me 九唔搭八?  
我話果啲人, 成日亂踩九華

964000 發表於 16-7-25 08:22
我看過banding 報告
伊中是band 1A
九華是band 1c/ band 2
其實你個又係女, 仲要咁細, 本身又target IS, 亂踩傳統男校是心理有問題???
作為家長, 在網上亂講無事實根據的話太無口德了

hkpapa852 發表於 16-7-25 17:28
無需勞氣吧!

我反而好想知, 係邊份"偉大既Banding報告"呢?

揀得九華嘅根本唔需要去睇咩banding報告, 無論九華或者伊中, 傳統名校本身有傳統名校嘅價值

佢可以唔buy, 佢覺得讀IS, 或地區名校band 1A成績係神, 保佢一世前途光明, 咪去讀囉, 各人頭上一片天, 我覺得眼光唔好狹窄到剩係被幾個no遮晒所有

老實講好多學校所謂banding報告都有問題, 好多學校好似好亮麗, 好似二線直資唔知點計出黎有band 1A咁亮麗

但事實呢?? 好多報告根本就無意思

‹ 上一主題|下一主題