用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖瑪加利小學好嗎?
go

聖瑪加利小學好嗎? [複製鏈接]

大家覺得聖瑪加利英文小學好嗎?我喜歡學校既語境 ,雖然佢係一條龍,但睇討論區未見太多中學既成績

如果仲有個細既跟尾 ,有另一間荃灣一線津校選擇 ,大家覺得應該點揀?

0    0    0    0

引用:大家覺得聖瑪加利英文小學好嗎?我喜歡學校

原帖由 大河馬 於 16-06-18 發表
大家覺得聖瑪加利英文小學好嗎?我喜歡學校既語境 ,雖然佢係一條龍,但睇討論區未見太多中學既成績 :quest ...
面試會考spelling 英文

唔怕輸在起跑線!最緊要將勤補拙!

回覆 kokubi_diru 的帖子

是的 小朋友已有offer而家唸緊邊間較適合

引用:回覆+kokubi_diru+的帖子 是的+小朋友已有

原帖由 大河馬 於 16-06-18 發表
回覆 kokubi_diru 的帖子

是的 小朋友已有offer而家唸緊邊間較適合
可以入去「全港小學」SMC睇睇。
之前跟據HKPaPa 分析,SMC中學都有Band 1C - 2A,但中文可能弱d。SMC無呈分的,呢樣是否接受?建議去SMC果便爬下文再想。幾時要決定呀?

英文環境不錯。但中文就要自己加加油喇。
親友仔女讀得輕鬆,係中&數要補補。

回覆 QQmamimi 的帖子

我了解過 知道中文科較弱!但數學也要外補?
‹ 上一主題|下一主題