用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖羅撒vs聖家
go

聖羅撒vs聖家 [複製鏈接]

請問學術課程和功課量等比較~~
   0    0    0    0

引用:請問學術課程和功課量等比較~~

原帖由 bbforever 於 16-06-17 發表
請問學術課程和功課量等比較~~
功課量一家聖家勝

引用:Quote:原帖由+bbforever+於+16-06-17+發表

原帖由 sissysze 於 16-06-17 發表
功課量一家聖家勝
勝的意思是多還是少?

回覆:rognfan 的帖子

回覆:sissysze 的帖子

其實點解咁肯定聖家功課量多呢,我自己八卦也有入吓SRL的討論專區,都有人提到功課量都唔弱。個人覺得不少津小都多功課,但唔知點解唯獨係聖家好似被人label成最多功課的學校咁。我之前也掃過聖家(both KT & KC)的專區,好似根本來來去去只有一個家長complain KT, 偶然也有零星人提到"朋友"的女頂唔順轉校咁。我相信係多功課嘅,但是否真的咁一枝獨秀零舍比人多呢?

回覆:Sassa 的帖子

只有三間都讀過的人,才有資格説得準些。
三間都曾有人話多丶三間都有人話Ok只要個小朋友坐定定。
客觀一點,三間都是傳統天女教女校,都有直屬band 1英中,有興趣的都唔好expect太hea 。

回覆:聖羅撒vs聖家

為個升中backup, 一定揀SRL

引用:其實點解咁肯定聖家功課量多呢,我自己八卦

原帖由 whitepurin 於 16-06-17 發表
其實點解咁肯定聖家功課量多呢,我自己八卦也有入吓SRL的討論專區,都有人提到功課量都唔弱。個人覺得不少 ...
呢樣野真係要比過個細路實地考察先領悟到,唔係人人可以比較到兩間先答妳,但一定要試過先會明,你不妨試試

beagoodman 發表於 16-6-17 18:53
只有三間都讀過的人,才有資格説得準些。
三間都曾有人話多丶三間都有人話Ok只要個小朋友坐定定。
客觀一點 ...
同意.... 我女讀過kln city holy family聖家, 不算多功課,

朋友個女在九龍塘聖家, 也不覺多功課, 可能同個人能力關係較大吧!
‹ 上一主題|下一主題