用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 叩門真的好辛苦 我成世人都未試過日日都甘唔開心 ...
go

叩門真的好辛苦 我成世人都未試過日日都甘唔開心   [複製鏈接]

引用:哭過好多次+眼紅紅過好多次+眼見囡囡學術不

原帖由 Bobo1210 於 16-06-11 發表
哭過好多次 眼紅紅過好多次 眼見囡囡學術不錯   真的很想快些有人收囡囡
完全明白,我也是哭完又哭,只因好多遞了表但仍未有消息,有的知interview日子又撞期,而in咗的又話唔收⋯⋯真不知等至何年何日

kokubi_diru  大家繼續努力  發表於 16-6-11 07:35
hppa  Add oil  發表於 16-6-11 07:32

引用:當年阿仔派了第9志願,我和太太也很失望,

原帖由 小B_baba 於 16-06-11 發表
當年阿仔派了第9志願,我和太太也很失望,在没有offer下無去註册!(回想起來都覺得很勇!)後來叩門去了油尖 ...
你地好勇啊(冇去註冊!)!但仔仔都好叻,叩到軒下!但願我小朋友有你仔咁好運!

引用:我叩到間直資,+自己+幾喜款.我媽就係度彈話

原帖由 小兔咕 於 16-06-15 發表
我叩到間直資, 自己 幾喜款.我媽就係度彈話遠囉.  未叩到的朋友加油. 一定會有一間好的等著你地.  ...
恭喜晒!

引用:我覺得係要d聽話同埋好乖,+唔使好叻但係好

原帖由 小兔咕 於 16-06-15 發表
我覺得係要d聽話同埋好乖, 唔使好叻但係好cher 得既小朋友. 所以我女in 津校真係好唔掂.....  ...
認同呀,大部分學校真的只需要乖巧,學術好是bonus(有當然亦好),可惜我小朋友是古靈精怪一族,學術又不是頂尖,所以就是游離,永遠靠邊站

引用:我阿囝派到寶校又無直資私小back+up,真係

原帖由 yingsumyee 於 16-06-17 發表
我阿囝派到寶校又無直資私小back up,真係好down, 叩左好多間得一間confirm收,讀呢間都好過讀寶校,唯有叫 ...
你都好,有一間收,我一間都冇

引用:回覆+Amymichelle+的帖子 感恩+叩到兩間二

原帖由 Bobo1210 於 16-06-17 發表
回覆 Amymichelle 的帖子

感恩 叩到兩間二線學校  即刻開心返。 多謝你地留言  ...
恭喜恭喜
我小朋友仲未有着落,希望可沾點好運氣

‹ 上一主題|下一主題