用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小朋友在多個比賽中取得冠軍,學校會睇呢類獎項證書嗎? ...
go

小朋友在多個比賽中取得冠軍,學校會睇呢類獎項證書嗎? [複製鏈接]

21    0    0    0

引用:Quote:yannie_man+發表於+16-8-26+10:08+所

yannie_man 發表於 16-8-26 10:08
所以父母才是最了解自己小朋友嘅性格去諗方法抒緩佢地緊張

個人覺得, 太BABY 佢地, 太覺得緊張, 壓力係一回事, 仲衰.

通常面試表現恆常表現好果D細路, 係佢地知道自己做緊咩....

引用:個個唔同。 有d你同佢話玩,佢真係當玩。

回覆:glo000 的帖子

Very good! Very positive!

回覆:yannie_man 的帖子

個個唔同。

有d你同佢話玩,佢真係當玩。。。 ; -)

回覆:yannie_man 的帖子

我每次都準備定成包麥提莎等囡囡一出黎就比佢,佢就一路食一路講頭先玩左乜,好開心架

回覆:glo000 的帖子

回覆:小朋友在多個比賽中取得冠軍,學校會睇呢類獎項證書嗎?

過來人經驗,因報名人數太多,學校主要睇面試臨場表現和反應,額外的資料都要過到面試果關,先到校長手上再睇,建議多放心思在小朋友的面試情緒上。

回覆:fixedstar99 的帖子

回覆 yannie_man 的帖子

原來你個小朋友係音樂方面咁叻

大家一齊加油!

方便透露你個小朋友讀緊邊間幼稚園嗎?

引用:Quote:原帖由+lui+於+16-08-23+發表I+think

引用:Quote:原帖由+retriever+於+16-08-23+發表w

原帖由 lui 於 16-08-23 發表
I think not. The one I quoted is the best Us boarding school. 冇$也可䜖。亦不是最貴(仍然很貴)只要 ...
鬼佬都有減埋供養父母?

係咪resident先報得?

引用:Quote:原帖由+lui+於+16-08-23+發表Wiki冇

原帖由 retriever 於 16-08-23 發表
wiki有呢間,只係話全世界最貴boarding school之一, 無講幾勁。
I think not. The one I quoted is the best Us boarding school. 冇$也可䜖。亦不是最貴(仍然很貴)只要佢收你。全家收入減供樓,租樓、供養父母、稅和其他子女后計。100萬港元收入都符合(depends on how much subsidy u get) Westminster is UK

引用:Quote:原帖由+retriever+於+16-08-23+發表

原帖由 lui 於 16-08-23 發表
Wiki冇理由冇us no1 top boarding school. Feeder school of Princeton and Harvard. SPCC GSIS DGS hkis  ...
wiki有呢間,只係話全世界最貴boarding school之一, 無講幾勁。

反而wiki之前查到間Westminster school,  全世界入牛劍最多既中學,當然又係money... 唔知又係咪 blind needed ; -)

其實中學有無world ranking?

littlekitty73 發表於 16-8-23 17:16
路過,請問宣小係指邊間?
http://www.apskt.edu.hk/

引用:Quote:原帖由+lui+於+16-08-23+發表Yes.+Fa

原帖由 ainnai 於 16-08-23 發表
請問remit幾多?要睇成績嗎?
No need. It's not a scholarship.

引用:Quote:lui+發表於+16-8-23+16:21+It's+just

原帖由 retriever 於 16-08-23 發表
呢間點勁? 查WIKI 無講...

路過, 聽路人甲話SPCC 中學係WORLD TOP 頭幾...  語言不詳...
Wiki冇理由冇us no1 top boarding school. Feeder school of Princeton and Harvard. SPCC GSIS DGS hkis 系外國名u 眼中有地位的

回覆:小朋友在多個比賽中取得冠軍,學校會睇呢類獎項證書嗎?

路過,請問宣小係指邊間?

ainnai 發表於 16-8-23 17:13
請問remit幾多?要睇成績嗎?
http://www.spcc.edu.hk/english/admissions/fee
‹ 上一主題|下一主題