用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 64網慈幼葉漢千禧好嗎?
go

64網慈幼葉漢千禧好嗎? [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

之前幫朋友睇過升中派位資料, 呢幾年派 B1 中學無 30%, 2011-2015 B1 派位 23.x% - 28.x%.

份資料入面將有開英文班既 B2A 學校塞左上去做大條數.

由 P.29 開始  http://www.syh.edu.hk/popup/pdf/1516/p6parent_20160416.pdf

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

Wellchanl 發表於 16-6-8 12:03
小兒就讀此校,小二, 起初都不太熟悉這學校, 但讀落發現原來不錯天主教,少功課, 每天大概3-6本, 不多的. 活 ...

P.33 係 2014-2015 升中派位資料
http://www.syh.edu.hk/popup/pdf/1516/p6parent_20160416.pdf

57 呢個數係包括左兩間有開英文班既 B2 學校 (伍若瑜 & 吳祥川), 呢兩間加埋係 12, 實質學校得 45/149 約 30% 入讀 B1 中學.

如參考 hkpapa 以 DSE 成績及大學入學率計, 最後係 43/149 約 28.86% B1 率.

幫朋友睇完資料後再傾時, 朋友話校長講頭 20 名穩陣既 B1, 去到 40 名左右已經叫 B2, 可能係希望家長唔好太追取, 以保頭三志願既 %.

點解我要咁無聊去睇, 因朋友想幫小朋友報我囡中學, 所以我要知佢學校成績係點, 咩名次下先係安全.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 16-6-8 14:17
補充少少,全完我都唔會當係B1中學
所以 43/149 已經係扣起左全完

醒目開學勳章 王國長老

Tophand8899 發表於 16-6-10 20:03
可否提供主愛上年升中數據,我真心想知,但我網上找不到?
又係神校 (神秘學校) 一間, 好唔好不下評論喇.

2014-2015 校務報告仲未出到黎...........

2012-2013 校務報告 P.21
http://www.chuoi.edu.hk/chuoi10/noticesupload/2012-2013.pdf

2013-2014 校務報告 P.23
http://www.chuoi.edu.hk/chuoi10/noticesupload/2013-2014.pdf

醒目開學勳章 王國長老

Tophand8899 發表於 16-6-10 20:03
可否提供主愛上年升中數據,我真心想知,但我網上找不到?
真係要搵資料就睇返該校最近幾年既校務報告, 入面點都會講升中資訊.

醒目開學勳章 王國長老

引用:睇到一句,人數不詳,神秘。 本校學生大部

原帖由 Tophand8899 於 16-06-11 發表
睇到一句,人數不詳,神秘。
本校學生大部份升讀本區著名中學,如聖公會林護紀念中學、中華傳道會安柱中學、 ...
唔知你睇左份校務報告有幾多,有部份資料都顯示都點解會係神校。

醒目開學勳章 王國長老

cyhh 發表於 16-6-12 15:26
如果同安蔭嘅慈幼葉漢比,千禧定葉漢好d?

慈幼葉漢小學

無左 2013-2014 校務報告

2014-2015 #49
B1 : 23/100 * 100% = 23% (不計全完)
B1 : 24/100 * 100% = 24% (已計全完)

2012-2013 #52
B1 : 17/129 * 100% = 13.2% (不計全完)
B1 : 23/129 * 100% = 17.8% (已計全完)

2011-2012 #41
B1 : 21/128 * 100% = 16.4% (不計全完)
B1 : 22/128 * 100% = 17.2% (已計全完)

64網慈幼葉漢千禧好嗎? (by miriam)
P.33 係 2014-2015 升中派位資料
http://www.syh.edu.hk/popup/pdf/1516/p6parent_20160416.pdf

57 呢個數係包括左兩間有開英文班既 B2 學校 (伍若瑜 & 吳祥川), 呢兩間加埋係 12, 實質學校得 45/149 約 30% 入讀 B1 中學.

如參考 hkpapa 以 DSE 成績及大學入學率計, 最後係 43/149 約 28.86% B1 率.

幫朋友睇完資料後再傾時, 朋友話校長講頭 20 名穩陣既 B1, 去到 40 名左右已經叫 B2, 可能係希望家長唔好太追取, 以保頭三志願既 %.

點解我要咁無聊去睇, 因朋友想幫小朋友報我囡中學, 所以我要知佢學校成績係點, 咩名次下先係安全.

hkpapa852    發表於 16-6-12 22:37

醒目開學勳章 王國長老

引用:+本帖最後由+hkpapa852+於+16-6-13+09:54+

原帖由 hkpapa852 於 16-06-13 發表
葉漢小班後派位有升,叫做有潛力再上,但安全線係 18 名內。

千禧唔使講喇,之前都解釋左。

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+16-6-13+12:10+葉漢小

原帖由 hkpapa852 於 16-06-13 發表
唔怕佢差, 最怕佢收收埋埋
差都肯公開,唔錯架喇!

hkpapa852  係, 至少唔會呃你!  發表於 16-6-13 12:20

醒目開學勳章 王國長老

Tophand8899 發表於 16-6-15 11:21
最怕有不負責任的評論,這裡不是香討,只相信,有數據多人討論才是主流學校
  ...
係度蒲耐左我以真實數據為先, 之後先再參考各討論區評語

‹ 上一主題|下一主題