用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃灣轉葵青區
樓主: emmaga4817
go

荃灣轉葵青區   [複製鏈接]

醒目開學勳章

gracelam 發表於 16-5-6 23:21
石鐘山咁多年升中派位數字都係個謎。 只有去年話升英中接近50%。  冇實質公佈派左去邊D中學。

早幾年識人 ...
早3年前識人讀石鐘山, 佢話大約得50人升b1英中(40%左右), 現在真係唔清楚

醒目開學勳章

YDLFATHER 發表於 16-5-8 11:27
荃灣區小學50%升英中小學只有浸聯, 而且升中派位人數公開透明

上年馬基升B1英中都有50%,反而浸聯跌了少少得48.65%.
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3082464&extra=&page=1

醒目開學勳章

ichome2002 發表於 16-5-8 10:51
請問你們都是荃灣區的家長嗎?仔女讀荃灣區那些小學?
我都是荃灣區家長, 阿女剛升中一了, 係深天畢業

醒目開學勳章

hkpapa852 發表於 16-5-9 11:32
石鐘山.... 年年都話自己"約有50%學生升讀英中"......

約有即係..... 睇吓佢用乜數學角度去計, 4捨5入就45 ...
識人2012年係石鐘山畢業,冇記錯得約50人(約40%)派到b1中學,跟住計埋b2直資及入到中中的英文班,就話有约70%升英中

醒目開學勳章

subb 發表於 16-5-9 14:47
咁劉金龍係2A, B 定C呢 !
。。。真可惜,劉金龍去到咁地步 !
早兩年b2生乙部放第六都入到劉金龍

醒目開學勳章

senkawa 發表於 16-5-9 15:52
回覆 peggy 的帖子

知唔知點解一間BAND1中學可以跌得咁快...跌到BAND2揀第6都仲入到, 咁樣收生落去, 隨時 ...
前面5間b2中學都抽唔到,劉金龍應該跌左到b2學校了

醒目開學勳章

妹妹頭 發表於 16-5-10 20:30
回覆 ktdanielli 的帖子

我對依間小學邊個做校長,完全不感興趣,只係想知當年咁不負責任的校長及老師是否 ...
當年的英文科主任咪我地小學的新校長囉!

醒目開學勳章

妹妹頭 發表於 16-5-10 20:56

我知,她當年在石小時,家姐個女英文科都係佢教的
朋友仔話當年好多學生唔Like佢

醒目開學勳章

妹妹頭 發表於 16-5-10 21:24

係,因為佢係英文科任,實行了很多「強硬改革」
朋友仔話改革後衰過以前, 當佢要轉去香港仔時, D學生十分開心
‹ 上一主題|下一主題