用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 本人住mos, 迎海新校學之園VS st cat求意見 ...
go

本人住mos, 迎海新校學之園VS st cat求意見 [複製鏈接]

如題,本人住mos, 學之園不用搭車,但新校,st cat就要搭車,但校譽好....
應該點揀?
   0    0    0    0

回覆:Papa201432 的帖子

SC,我都放棄左屋企樓下間LH,始終名氣同歷史都悠久d,我都掙扎左好耐,不過唔想自己將來後悔

回覆:本人住mos, 迎海新校學之園VS st cat求意見

N緊係選間近啦

SC K1要轉去九龍塘。LH一間可以讀4年

醒目開學勳章 貢獻勳章

LH 讀N,再部處K1,讀得好就唔轉,k1有好offer就轉

恐龍家

新校真唔知點點

簽名被屏蔽

回覆 puichingforsure 的帖子

難道新校唔係一個concern嗎!?

簽名被屏蔽

Papa201432 發表於 16-5-10 11:48
回覆 puichingforsure 的帖子

難道新校唔係一個concern嗎!?
新校真是個concern。 新LH我小朋友可以10分鐘內返到學tim,不過一有出面九龍既offer, 都無去LH interview,無past record, 唔想佢做白老鼠。 Vote for SC。

BTW, 迎海LH好似無Nursery?! 有錯請更正。

回覆 sanmasanma 的帖子

有個叫GRPN, 等N牌一出直升N班,唉就係咁先煩無record

我尋日去咗interview "get ready for pre-nursery", 我地有家長問師資安排,副校長有講迎海新校會有一d由日出康城同凱帆過去,都有一兩個係新老師.

個人選擇好唔同,我選近屋企普通幼兒園都唔會山長水遠讀知名龍校,何況lh同sc級數差唔多。新校有新校好,校方都想有好個record,用心d。

回覆:本人住mos, 迎海新校學之園VS st cat求意見

mos get ready for pn要有大人陪上堂, 本來話5月開始又延遲到6月中, 校舍目前仍在裝修階段, 未有pn牌......

我估樓主真係好難揀

‹ 上一主題|下一主題