用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 普通學校頭三,有課外活動獎項可否報讀皇仁、九華, ...
樓主: moon.ng
go

普通學校頭三,有課外活動獎項可否報讀皇仁、九華,   [複製鏈接]

回覆:普通學校頭三,有課外活動獎項可否報讀皇仁、九華,

九華有機見, QC就...

引用:Quote:原帖由+ppmmbb+於+16-04-11+發表九華

原帖由 moon.ng 於 16-04-11 發表
這種情況英華會否有機會呢?男子第一!😁

moon.ng 發表於 16-4-12 07:36
阿仔一早就同學校老師講了將來報皇仁和華仁🤓,老師都認為他讀哪一間中學都不會追得辛苦,是我先生 ...
聖言

聖言是本區?

引用:有家長問全級第三英華巳收QC有冇機,QC副校

原帖由 978212 於 16-04-12 發表
有家長問全級第三英華巳收QC有冇機,QC副校長回答家長嘅問題,你間小學係唔係地區一綫?唔係就去注册英華。 ...
我識人級一及級二英華都唔收,仲要睇面試表現!

回覆:普通學校頭三,有課外活動獎項可否報讀皇仁、九華,

任何級數的小學級第一名, QC一定有得見!

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+16-05-24+發表

原帖由 waiwai2006 於 16-05-24 發表
所以不一定級一先有得in的,放心
全港名小級十內及地區名小級二、三有機見,但普通學校非級一真係機會微... ...

‹ 上一主題|下一主題