用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔安基司、寶兒、大埔聖保祿
go

大埔安基司、寶兒、大埔聖保祿 [複製鏈接]

請教大家:小女有以上offer, 選那一間對她日後選小學好些?聽說大埔聖保祿只有部份女生可入讀SPC, 和課程較淺,日後入不到SPC, 考直資私小有競爭力嗎?

1    0    0    0

如果對大埔聖保祿不能全部直升,就選Anchors, 考私小,直資有利.
但我有女的話, 一定選SPCN .
品格不是一朝一夕可以培養, 成績可以追!

引用:如果對大埔聖保祿不能全部直升,就選Anchors

原帖由 cat20203 於 16-03-29 發表
如果對大埔聖保祿不能全部直升,就選Anchors, 考私小,直資有利.
但我有女的話, 一定選SPCN .  
品 ...
同意

.     

回覆:大埔安基司、寶兒、大埔聖保祿

Thanks

回覆:cat20203 的帖子

請問spcn著重哪方面?我個係仔仔,但我好想了解spcn多啲。thanks!

回覆 MuiTang 的帖子

N班著重培養自理能力. 另外每一級訓練,培養小朋友如學習進度,生活技能,書寫,英文. 全部都循序漸進.

我想學校有系統訓練小朋友. 同埋德育不是只講,每天的宗教故事,生活訓練,分享等等.
我想SPK,SPCN小朋友氣質是這樣培養出來.

男女升小問題不討論了,(我不太清楚) 祝你㨂到適合小朋友的學校.

回覆:cat20203 的帖子

明白,謝謝分享

‹ 上一主題|下一主題