用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 IS ,local
go

IS ,local [複製鏈接]

有冇jm 嘅小朋友係一個讀 IS,另一個讀 local?

0    0    0    0

回覆:IS ,local

我識有人咁做,但我自己覺得,如果不同性別或相隔得多年還可,否則太多比較,點解一個要溫考試默書另一個吾洗?如果負擔到我會兩個IS。

引用:我識有人咁做,但我自己覺得,如果不同性別

原帖由 964000 於 16-03-19 發表
我識有人咁做,但我自己覺得,如果不同性別或相隔得多年還可,否則太多比較,點解一個要溫考試默書另一個吾 ...
Exactly!

識人仔仔讀本地男校,因為家族所有男丁都讀果間,女因為太静,所以安排讀IS。哥哥明白係承傳,雖然係幾辛苦,但無也怨言。另外亞妹無也功課,空閑時間亦係畫畫、睇書,吾係話打機、去街玩,和亞哥的生活分别吾大,所以係佢地的情况行得通……

但好多情况下,係行吾通。

回覆 964000 的帖子

絕對同意!

引用:有冇jm+嘅小朋友係一個讀+IS,另一個讀+loca

原帖由 sze.gloria 於 16-03-19 發表
有冇jm 嘅小朋友係一個讀 IS,另一個讀 local?
我朋友,佢仔讀國際學校,大仔讀拔X!
另一個同學明年就轉去讀喇X! 妹妹就讀返國際學校!

引用:Quote:原帖由+sze.gloria+於+16-03-19+發表

原帖由 bigbighei 於 16-03-26 發表
我朋友,佢仔讀國際學校,大仔讀拔X!
另一個同學明年就轉去讀喇X! 妹妹就讀返國際學校!

...
oh my god

3 間唔同學校, 考試,放假 安排 好 複雜 吓

‹ 上一主題|下一主題