用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日學之園開始PN interview
樓主: tigerboymama
go

今日學之園開始PN interview   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+Cutekillq+於+16-03-11+發表

原帖由 konew720 於 16-03-13 發表
如果表現好但唔收,係家長既問題。作為有offer過來人,各家長請小心自己既行為舉止同講既野。

...
謝謝提點。

引用:Quote:原帖由+Cutekillq+於+16-03-11+發表

如果表現好但唔收,係家長既問題。作為有offer過來人,各家長請小心自己既行為舉止同講既野。

...
睇完你咁講,我自問是一個有禮的人,但學識不多,很怕在校長前失禮

回覆:今日學之園開始PN interview

我聽朋友講其他分校校長會問小朋友野,但青衣無,是不是?

引用:Quote:原帖由+kaboBB+於+16-03-11+發表唔該

冇Second in又有offer大多數係有兄姐讀緊或畢業生。因為second in主要校長in父母,挑選合適既家長,有兄姐 ...
Thanks

感覺真係過五關斬六將,碰巧係小朋友午睡時間,去到唔大吵大鬧已很慶幸。不過佢好有性格地完全唔理net teacher ,我估唔會成功了,或者佢唔想揀呢間學校啦唯一想讚佢排隊入課室時有耐性,我填問卷有小朋友搶佢玩具,佢成份俾咗小朋友自己拎第個藍嘅書揭。

引用:感覺真係過五關斬六將,碰巧係小朋友午睡時

原帖由 AJH 於 16-03-14 發表
感覺真係過五關斬六將,碰巧係小朋友午睡時間,去到唔大吵大鬧已很慶幸。不過佢好有性格地完全唔理net teac ...
過來人說 未必唔得

感覺真係過五關斬六將,碰巧係小朋友午睡時間,去到唔大吵大鬧已很慶幸。不過佢好有性格地完全唔理net teac ...
邊間分校?書在籃中?校長見果啲ok嗎?

引用:Quote:原帖由+AJH+於+16-03-14+發表感覺真

原帖由 Cutekillq 於 16-03-14 發表
邊間分校?書在籃中?校長見果啲ok嗎?
海逸

請問你net考什麼呢?

請問大家你地考時,老師有無要求劃圓圈呢?我小朋友劃唔到只劃到蛇仔線

回覆 yee123480 的帖子

我囡星期五下午in, 無叫畫circle啊

yee123480 發表於 16-3-14 13:51
請問大家你地考時,老師有無要求劃圓圈呢?我小朋友劃唔到只劃到蛇仔線

...
劃圓圈????????????????? 大B???

回覆 yee123480 的帖子

你小朋友大B???

引用:請問大家你地考時,老師有無要求劃圓圈呢?

原帖由 yee123480 於 16-03-14 發表

...
劃circle!!?我無聽過喎

我個係2月b,有部分老師攞起顏色筆,問我小朋友劃唔劃公仔,我小朋友攞住支筆,跟住老師自己劃圈圈同香蕉同講呢個係圓圈同香蕉,仲畫左個太陽,但我小朋友畫了典線,無乜力咁

他無指明要劃,但他好留意小朋友有什麼反應

Jessica_chung 發表於 16-3-14 10:38
過來人說 未必唔得
我們的情況完全一樣, 也是午睡時間,不單individual in時不願意回答老師,group in時還有少少別扭,想坐在地上。雖然前輩說以往有經驗first in有這類情況都可以有second in,但我估我們運氣不會這麼好。在家裡明明所有的東西都會講會做,面試時不能發揮出來實在有點無奈。或者真的是和這學校沒緣了

引用:他無指明要劃,但他好留意小朋友有什麼反應

原帖由 yee123480 於 16-03-14 發表
他無指明要劃,但他好留意小朋友有什麼反應
老師會問一些高程度既野但無要求要識做或做到,所以不用太擔心,都係睇下家長小孩咩反應

引用:Quote:原帖由+yee123480+於+16-03-14+發表

原帖由 Cutekillq 於 16-03-14 發表
老師會問一些高程度既野但無要求要識做或做到,所以不用太擔心,都係睇下家長小孩咩反應

...
我小朋友part 1完全0反應,其實佢識,不過唔做,老師仲問我佢識唔識講野,全程我都冇出過聲幫小朋友,佢好幾次想行開去第2度,最後我先唔好意思咁問老師可唔可以同小朋友調位等佢專心小小,依度可能再扣分。
part2,3都ok。
BTW,本身平常心去,所以順其自然。

我們都係午睡時間in。我仔individual in 時都係冇出個聲,老師叫拿本書佢,我仔佢自己開來睇。我想都係順其自然了。

‹ 上一主題|下一主題