用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Baptist oasis奧基 vs york
go

Baptist oasis奧基 vs york [複製鏈接]

回覆:Baptist oasis奧基 vs york

我仔仔讀奧基,由白子一張去到而家成日係屋企同我講英文,成日唱英文歌!學校真係功不可抹!利申:K1而家仲讀緊

回覆:irismamabbkwok 的帖子

基本什費囉,書薄、菜點、上下學期各交一次,K1而家4.xK.年年加,PN少啲囉!

引用:Quote:原帖由+eddie1626+於+16-04-12+發表

原帖由 hilouisll 於 16-04-13 發表
我也考慮緊讀唔讀,5月交大訂,可否講多d學校的優劣。
學校雖然係新,但老師真係好好,有heart!唔識教到你識,發音唔正確就教到正確為止。

就得PN個時,老師頭三個月會update下學生進度比媽咪知,之後就有問題先會再同媽咪講、到K1時只係會頭一個月update進度,有問題可以直接搵返個別老師傾返!

每星期手冊有寫整個星期教左啲乜,等家長可以同小朋友review, K1功課每日都有,但唔多,貼下貼紙,劃下線,星期五就基本2-3樣,phonic ,中文、數學,都係好簡單。同埋有reading report 要做!

引用:咁奧基個小學派位如何?去考私校ok+ma? +

原帖由 rabbitboy 於 16-04-13 發表
咁奧基個小學派位如何?去考私校ok ma?
今年才有K3生!

引用:Quote:原帖由+eddie1626+於+16-04-13+發表

原帖由 hilouisll 於 16-04-14 發表
謝謝回覆,似乎是一間不錯的幼稚園,請問oasis是用哪一套phonics?
佢係用jolly phonics.

引用:Quote:原帖由+eddie1626+於+16-04-14+發表

原帖由 rabbitboy 於 16-04-15 發表
pn都有教phonics ma?
PN 沒, K1有

‹ 上一主題|下一主題