用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 好唔好搬去41網?
go

好唔好搬去41網? [複製鏈接]

sbux 發表於 16-3-2 08:58
四個人三百幾呎。。。淨係唸將800呎傢具塞入300呎都頭㾗。同埋咁大轉變,家庭好易有爭拗,三思。

...

true... 易拗

Yeahly_ly 發表於 16-3-5 07:28
Soundervolt 唔識回點評....有間野出左d咩top 50幼稚園、小學、中學....雖然唔知佢點評分~係咪真....當然 ...

如果以成績計, 好多地區中學比傳統名校好...

傳統名校, 特別果D 近百年教會學校, 講既係傳承...

hkpapa852 發表於 16-3-7 17:13
屯門有7間B1中學同小學有聯繫:

屯門區可與MCS, LS相比既B1中學:

"香港九龍塘基督教中華宣道會陳瑞芝紀念中學 "

呢間係 TM?

都幾得意...

whitepurin 發表於 16-3-3 08:27
好睇你心態,如果只一心搏兩大男女校,風險好高,雖然約有1/4-1/5機會中,遠高於六合彩,但都好易失手,而 ...

有41 網穩入既學校?

hppa    發表於 16-3-16 11:22
mayyylai    發表於 16-3-7 17:49
hkpapa852  每個網都有乙1可以必入既學校, 問題係你會唔會揀啫!   發表於 16-3-7 17:46

sissysze 發表於 16-3-7 20:28
百週十幾廿年前,100%入u架...

20年前100% 入U 係好野...

但當年有HKAL....

當30~40% 中五生入番預科...

即係而家入U 率 30~40%...

咁應該大約所謂既BAND 1 學校

Raccch 發表於 16-3-15 14:19
回覆 GetReal 的帖子

人的壓力是來源於自己,搬屋只是買個希望,大家都知道好的結果不是必然的。如果是我 ...

對壓力來源於自己..

搬屋抽唔係考慮一時, 中左讀6年甚至12年, 所以揀既網都真係LOGISTIC 都可以兼顧到,

如果唔係最係都係搬埋去個網內, 生活影響就唔係一時...

‹ 上一主題|下一主題