用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Victoira 求位信
go

Victoira 求位信 [複製鏈接]

請問有沒媽媽可以分享寫完求位信嘅成功例子?如果寫嘅話寫晒比3個志願可唔可行?many thanks

0    0    0    0

回覆:Victoira 求位信

我first choice 係Belcher, 知道佢地太小位應該冇機會,諗緊好唔好寫埋比2nd choice HH.. 會唔會唔太好?求請教

引用:請問有沒媽媽可以分享寫完求位信嘅成功例子

原帖由 jyk 於 16-03-01 發表
請問有沒媽媽可以分享寫完求位信嘅成功例子?如果寫嘅話寫晒比3個志願可唔可行?many thanks

...
我朋友前前後後一共寫左3封求位信,又打過電話 follow up, 到8月開左學2星期,學校打電話話有位 offer 佢。就 accept 左,話校長見到佢好有誠意所以揀左佢仔仔。

回覆:Victoira 求位信

請問求位信應該點寫?

引用:Quote:原帖由+jyk+於+16-03-01+發表請問有

原帖由 lamlam0710 於 16-03-01 發表
我朋友前前後後一共寫左3封求位信,又打過電話 follow up, 到8月開左學2星期,學校打電話話有位 offer 佢。 ...
3封唔同內容嘛?親自拎去定郵寄?thanks

引用:Quote:原帖由+lamlam0710+於+16-03-01+發表

原帖由 jyk 於 16-03-02 發表
3封唔同內容嘛?親自拎去定郵寄?thanks
3封都有少少 fine-tune, 有2次寄去,另外有1次係親身交去學校。

引用:Quote:原帖由+jyk+於+16-03-02+發表3封唔同

原帖由 lamlam0710 於 16-03-03 發表
3封都有少少 fine-tune, 有2次寄去,另外有1次係親身交去學校。
Thank you!

回覆 lamlam0710 的帖子

請問,求位信是要寄給誰?校長?還是?

引用:回覆+lamlam0710+的帖子 請問,求位信是要

原帖由 meetrush 於 16-03-10 發表
回覆 lamlam0710 的帖子

請問,求位信是要寄給誰?校長?還是?
係呀,我 friend 係下康校長

引用:我first+choice+係Belcher,+知道佢地太小位

原帖由 jyk 於 16-03-01 發表
我first choice 係Belcher, 知道佢地太小位應該冇機會,諗緊好唔好寫埋比2nd choice HH.. 會唔會唔太好?求 ...
要寫給所有的campus! 但HH是很多人的first choice, HH 收1st choice waiting都收唔曬,你把HH放2nd choice 機會會更細了...

‹ 上一主題|下一主題