用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 終於等到結果,但仲未諗清楚。
樓主: 三蕃薯
go

終於等到結果,但仲未諗清楚。 [複製鏈接]

三蕃薯 發表於 16-1-26 12:19
想問問意見:
大囡小三讀近家區內谷型派位ok津小。
而家二囡有陳守仁offer,亦已自行入左家姐果間。

比我會簡陳守仁,考到已經証明有一定實力,接送係麻煩d, 但是值得的。加油!

回覆樓主:

開左學一個月嘞,結果我地揀左接受挑戰,讀陳守仁。返學係早左,但小朋友好好開心,頭幾日放學一落校車就話,I am so happy. 有一日仲話好多謝爸爸幫佢揀間咁好嘅學校。

hppa    發表於 16-10-19 11:38

三蕃薯 發表於 16-10-2 00:17
開左學一個月嘞,結果我地揀左接受挑戰,讀陳守仁。返學係早左,但小朋友好好開心,頭幾日放學一落校車就話 ...

我囡三年班,上學日日都好開心,課餘又做到自己喜歡的活動。能過到豐足快樂的小學生活,真的很難得

回覆:終於等到結果,但仲未諗清楚。

小朋友返小學第一天己同我講 “原來真架,返小學真係好開心”
現在返了一個月, 英文已進步神速。每天也開開心心。
真的很感恩入了這所學校

回覆:fatcheuk 的帖子

其實第二次默英文生字,我都覺得對佢地來說有點難,但係結果小朋友經過努力又可以應付到,看來學校絕對有能力去開發小朋友的潛力!

carynmama 發表於 16-1-26 13:04
你這個case,還是讀同一間比較好,分身照顧真的很難!

最緊要係小朋友讀書,那間適合小朋友就選那間。我兩個囡都係兩間吾同的學校,由於她們性格不同,因此給她們配對適合的學校,如她們讀同一間我就好可憐了。
‹ 上一主題|下一主題