用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 一對一學英文定上堂好?
go

一對一學英文定上堂好? [複製鏈接]

有無人有經驗呢?其實邊個成效會好些。
   6    0    0    0

引用:有無人有經驗呢?其實邊個成效會好些。

簽名被屏蔽

同意樓上,如果價錢不是問題當然係 1對1最好啦,完全為你小朋友服務,程度又完全跟足。但係如果有1~2個程度差唔多嘅朋友仔一齊小班咁上,個效果都唔錯~

我覺得一對一比較悶... 1:2 or 1:3, 可以有互相學習的效果!

引用:有無人有經驗呢?其實邊個成效會好些。

原帖由 Happy_Charles 於 16-01-18 發表
有無人有經驗呢?其實邊個成效會好些。
我自己請NET 1-1上門, 效果比出面上較好,省交通時間。價錢都吾太貴,如果有二個小朋友一齊上,會平過出面上。

cannychui  請問有冇資料可提供?我都想搵個上門補習英文,THANKS!  發表於 16-3-3 12:42

回覆:一對一學英文定上堂好?

私人好D,阿囡就同同學4個上,上咗一年,我覺得好好,好多嘢可以好flexible 、度身訂造咁,之前都有出去試過幾間麻麻地

Fion_Wu 發表於 16-1-24 01:39
私人好D,阿囡就同同學4個上,上咗一年,我覺得好好,好多嘢可以好flexible 、度身訂造咁,之前都有出去試 ...

私人 通常幾錢一堂?

我覺得學英文係睇個人的^_^
本人就中意互動地學,會容易吸收!

視乎英文程度,吾太差上啲小班教學可以有競爭性,如果系學最基礎就1對1快啲

如果價錢唔係問題, 一對一會有效率D, 跟番小朋友自己本身既進度, 又可以慳交通時間, 時間安排比較彈性D

各有各,不過我會鍾意小班,因為除咗同老師之外同其他同學都多啲interactions,不過我建議一定要揀外籍老師,除咗聽同講之外仲會接觸到唔同文化。我知道有一間幾好,我囡囡夠三歲我都會俾佢去,不過呢度應該唔講得

回覆:一對一學英文定上堂好

一對一唔係唔好,的而且確係跟貼d,但一方價錢貴,而且小朋友單獨環境下難感到有樂趣,亦附帶壓力,性價比不高
一班人學會有互動性,有競爭性,除本身學到英文外亦可提升社交能力,趣味性多dd
如果小朋友年紀太小不主張一對一,不過學英文會建議外籍老師教會好d

小朋友有冇興趣1-1,好視付老師有冇教小朋友經驗同方法,可以用活動教授,彈性好大,找好老師要些時間,家長亦要信任老師,我冇乜理老師教乜,但小朋友英、普兩語,特別口音,學得好好。

其實佢學緊PHONICS,唔係老師教得唔好,但我覺得佢好多時返黎,唔係好明,同唔係好識BLENDING,所以想ONE ON ONE,但爸爸說阿囡性格未必適合ONE ON ONE,同埋個老師要食得住佢。

引用:其實佢學緊PHONICS,唔係老師教得唔好,但

原帖由 Happy_Charles 於 16-02-03 發表
其實佢學緊PHONICS,唔係老師教得唔好,但我覺得佢好多時返黎,唔係好明,同唔係好識BLENDING,所以想ONE O ...
𠲖我囡囡來緊上都會one on one喎,400/堂,不過有九折,我見其他學生行出行入同D老師關係好好,我偷望佢哋上堂都幾開心,真係要人夾人,你要資料可以問我,呢度唔講得

引用:一對一唔係唔好,的而且確係跟貼d,但一方

引用:Quote:原帖由+Happy_Charles+於+16-02-03+

原帖由 joseph0101 於 16-02-03 發表
𠲖我囡囡來緊上都會one on one喎,400/堂,不過有九折,我見其他學生行出行入同D老師關係好好,我偷 ...
Can u pm me for school details?

引用:1~2個程度差唔多嘅朋友仔一齊小班,+係最好

‹ 上一主題|下一主題