用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

. . [複製鏈接]

今年阿女小学有7个獲中—offer, 全部係中產,都唔係old girls或医生之後~

hkpapa852 發表於 16-1-13 17:18
回覆 Yanamami 的帖子

禁唔讀劍牛長春藤又唔洗死既……唔通中学唔讀SPCC DGS ST JO果d就“次—級”?你不嬲覚得好多地区名校亦唔失礼,禁你所謂“次—級”大学亦唔失礼,係咪?

ANChan59 發表於 16-1-13 17:23
每個人「中產」定義不同㗎!

Charlottemum係回应#35既形容或者都係大部份人所認同既中產,或者都好似banding禁有分band1abc? 中產都再可細分上中下?
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3210030&extra=page%3D1&ordertype=1

其实讀边间学校,都講d緣份㗎~

hppa  Very true  發表於 16-1-14 23:33
Edward_Ed  其實DGS 方便好多  發表於 16-1-14 12:54

Edward_Ed  其實DGS 方便好多
世事豈能盡如人意?搬到家嗎?

mcl203 發表於 16-1-16 09:15
我唔再問啦...經過考學校階段....當然明考到1間...考到2間..1間都考唔到....都係好普通既事
...

我只想到Co-Ed鈡意文靜斯文乖巧听話孩子,dg就喜欢自信外向女孩,唔講能力,每间学校有自己preference收边类小朋友。就如KTS又係要乖巧有礼听話既,db鈡意活潑精靈多主意既禁……隨緣啦~

hppa  Same feeling  發表於 16-1-16 12:09

Edward_Ed 發表於 16-1-16 16:28
COED 中/小學一樣好多醒目精英,並非只係聽話、斯文學生咁簡單。只是DG 收盡各方頂尖人才,您先覺得佢地學 ...

但你之前係講紧P1入学?K3学生点頂尖法?五歲小孩亦少有三头六臂吧~

Edward_Ed  Did you get my point?  發表於 16-1-16 21:30
‹ 上一主題|下一主題