用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有冇人收到St. Stephen確認信
樓主: cutebb_popo
go

有冇人收到St. Stephen確認信   [複製鏈接]

回覆 maggie789 的帖子

堅, 我果個都係即見即收

回覆 Chole 的帖子

可能是有offer scholarship 的會再見校長.  我女都是第一次見副校長, 跟著副校話應該會offer scholarship, 跟著就去見校長了.  但我們會放棄, 留給有需要的學生.  是一間好學校, 校長, 職員都好有禮貌.

引用:回覆+Chole+的帖子 可能是有offer+scholar

原帖由 TszYingMama 於 16-01-21 發表
回覆 Chole 的帖子

可能是有offer scholarship 的會再見校長.  我女都是第一次見副校長, 跟著副校話應該會 ...
識人有scholarship , 無見校長。可能人人不同吧!

引用:Quote:小時了了+發表於+16-1-20+10:59+恭喜

原帖由 kllau 於 16-01-20 發表
已經接受Offer及簽了undertaking。
其實最心儀QC及KC,但估計自行收生的機會一半半,不想博。另外心儀及有 ...
請問面試問甚麼?

回覆:有冇人收到St. Stephen確認信

想問問有offer的小朋友,是否英文都好勁呢?

回覆:carphoto 的帖子

識有同學仔成績一般,但有special talent, 即收+獎學金

回覆:OCHC 的帖子

想updated一下,除了1st即收那批,有沒有其他同學收到赤柱聖士提反書院offer? 唔知道係咪已通知收晒人呢?因為一直沒消息,亦唔覺同學仔有消息

想知即收時只通知小朋友?我囡傻傻下,但現在冇收到信佢又想知得唔得⋯⋯

引用:想知即收時只通知小朋友?我囡傻傻下,但現

原帖由 lailainet 於 16-03-04 發表
想知即收時只通知小朋友?我囡傻傻下,但現在冇收到信佢又想知得唔得⋯⋯ ...
我問過學校,話要四月頭才會通知

我今日收到信,3/22 前回答學校😅

我今日收到信,3/22 前回答學校  x 2

回覆:有冇人收到St. Stephen確認信

我今日收到信,3/22 前回答學校 x 3.

Call 咗St Paul's College, 22號前唔會通知結果。

回覆:Chole 的帖子

請問今天收到信是否一啲band 1a 的學生?

唔知有幾多人會take offer呢?

引用:請問今天收到信是否一啲band+1a+的學生? +

原帖由 lamcw123 於 16-03-16 發表
請問今天收到信是否一啲band 1a 的學生?
阿女同學今日收到信,成績絕對係B1A,但由於份人比較木訥,可能影響左面試,所以SPCC無收佢。佢媽考慮緊,是否take offer,因為佢自行報左LS 同 QC,要等到7月,但佢又驚放棄左SSC會二頭唔到岸,所以佢 15 16 緊。。。

回覆:Chole 的帖子

處境一樣,
但所有老師都說赤提比spb 好。
叫我唔駛考慮。
但所有朋友都說赤提是band 2.
該信誰?

回覆:秋思 的帖子

當然係信老師。一般人認為SSC 係band 2,只係源於學校未轉直資前,的確係因為南區band 1 學生不足而收過band 2 學生。呢個亦係學校轉直資以保收生質素既其中一個原因。但我同另外幾個朋友既老師都一再強調SSC 師資同課程都好好、加上近年收生質素穩定,同埋有IB 課程可以留返d尖子,所以冇可能係band 2 學校!

實際d我想知道入三大及八大Degree course 比例有幾多?

Got offer letter today.

回覆:秋思 的帖子

可以分享一下SPB 既DSE 同入U 成績嗎?謝謝!

‹ 上一主題|下一主題