用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 ESF 評架
go

ESF 評架 [複製鏈接]

樓主,你的聽說真令我們身為Esf家長感你只是聽説吧!

大家家長們!我們不要動氣,以免好像之前有啲評論說我們esf家長不容許別人對esf有負評。反正大家心知esf情況是怎樣。我認為esf多學生,質素可能唔多唔少會有較大差距。

不要動氣,樓主只是第一個post的問題有點offensive . 平日我們想問一樣嘢好多時會係客氣同考慮人家感受。就算我想問一間我心想不太好的學校情況我只會問該校家長們,小孩嘅學術水平,品行,老師嘅質素怎樣?

老實說我也不時聽到有類似聽返來的傳聞,但我眼見esf的學生令我好放心

大家保持冷靜

得望同Dgs

Band 1 𥚃都仲有高低之分!家長們不要太執著這些問題吧

不如大家都退一步,無謂extend 啲negative feeling .  大家都係家長輩!其實一直覺得這forum 比local school嗰邊氣氛健康啲!坦白說,那邊有很多當然非所有家長都會為一間幼稚園小學拗到...有幾間學校家長亦會神化間學校去到瘋狂程度!.旁人睇覺得好誇張...希望大家和和氣氣!可能大家有時在forum 表達時用字比較casual 無考慮太多,一拗又收唔到!科
我都保ESF kinder 家長,其實對學校絕對係有限認識反而好鍾意聽啲對ESF 有認識嘅家長分享!我反而對於聽人講嘅意見只是一笑置之,不用太上心!人家都有權表達!之前出post 嗰位家長都係口快快

而亜moon家長只是die hard fans 吧

大家新年和睦!希望esf越來越好
‹ 上一主題|下一主題