用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有幾個offer的家長,可否分享成功因素
go

有幾個offer的家長,可否分享成功因素 [複製鏈接]

因為下年細佬會申請pn,想聽下你地的分享學習下因為哥哥今年全軍覆沒(有名幼和龍校),所以都唔知可以怎樣?(哥哥是細b),你地覺得大b會否易d有offer?

5    0    0    0

回覆:visitor123 的帖子

幾多月呢?

回覆:ellawhy 的帖子

其實阿仔做到晒老師的task,英文字母、數字、唱歌完全無問題,亦願意講自己名和回答問題,係可能頭1分要老師氹下先講野外,講開就會繼續答,不過不是很主動那種,要問一句才答一句,至於manner,可能老師要講2-3次good morning 才會回應,似未warm up咁囉,會唔記得講thank you 和拍凳,但我會提他,不過我無在interview 時提水的

其實細佬係大b,唔知係咪真係咁易,唔駛識做晒task或太好反應都有offer?!

9月做大b好像太大了吧!不過幸好細佬是大b

回覆:sala222 的帖子

係啦!所以想聽下心得有時都好覺得係因為大b,不過細b識做晒都好叻啦!咁對細b唔公平,當然細b會無大b咁淡定啦!

回覆:ellawhy 的帖子

你地小朋友是否回應老師好快?好好反應架?很有信心那種嗎?

回覆:sala222 的帖子

所以我想知,如果只有一個offer的小朋友可能真係好彩,但如果有幾個offer的小朋友,我覺得一定有佢優勝之處

回覆:chilungmail 的帖子

可以分享下心得嗎?

回覆:milkteatea 的帖子

連爸爸是KV舊生都係得waiting,可能我地真係有某d方面做唔到佢地嘅標準,爸爸陪去KV,佢話所有task 做到晒,連唱歌都有,唯一是佢問會否考慮pm我地say no,不過都唔會係攞唔到offer 的致命傷掛(其實本身KV亦不是first priority,亦諗住舊生應該有優勢

回覆:KittySano 的帖子

Manner 是要你提嗎?還是自己主動同老師講hi, bye and thank you? 我仔是要提的,最後是肯講,不過不是主動那種

回覆:ella_805 的帖子

好犀利有讀pn嗎?

回覆:yuhehe 的帖子

我仔同你囝囝一樣喎!多手和喜歡搗蛋,是活潑型,但interview 時多數表現正常,未顯露曳嘅一面

回覆:clarachingching 的帖子

真係好老實喎!邊間呢?

回覆:catcat2046 的帖子

我都相信

邊間呀?

回覆:mazomi 的帖子

你的小朋友是會主動同人打招呼嗎?還是都要提?我經常提阿仔同人say hi,但有時都要叫3-4次先會做真無辦法

係囉!真係唔知咩準則我c6係舊生添啦!阿仔叫咩做咩,仲唱埋歌,係問到會否考慮pm我地say no,可能覺得我地冇誠意,俾waiting,好彩KV真係唔係我地priority

‹ 上一主題|下一主題