用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗AM vs St cat 英粵PM
go

玫瑰崗AM vs St cat 英粵PM [複製鏈接]

回覆:玫瑰崗AM vs St cat 英粵PM

看下你有咩要求,見完兩間你心目中實有高低,放棄St Cat 名氣咁大的名幼,保不保証自己將來會不會後悔。最實際的問題是無得唔睇地點,除非你好容易搬屋。利申:玫幼家長,無報St Cat

引用:Quote:原帖由+MosesMa+於+15-12-04+發表不

原帖由 tambb601 於 15-12-04 發表
好多謝你的意見,我個仔好主動、多言、充滿好奇心(每日有不停的問題)
而且記憶力好。
其實上年PN ...
玫幼是適合活潑小朋友。莫怪我不嫌其煩,在另外一個post樓主好似住新界,若不㮽返玫幼好唔啱數。你要計埋條數是讀玫幼一定要搬屋,搬得就不是net 12 就是 net 11。讀得玫幼就一定要覺得玫小是大抽獎的好backup,較易滿足的家長,如果有少少嫌棄玫小都不好揀啦。

http://www.rhs.edu.hk/Kindergarten/WhatsNew.php?m=4

玫幼升小成績,睇完如果第一句説沒有直資私小神校,咁就揀St Cat

SzeForCat  好中肯的意見  發表於 15-12-4 10:18

回覆:tambb601 的帖子

仔仔好叻叻不是個個都有選擇的煩惱 身為玫記用家我滿意,當然St Cat 用家都會讚不絕口。最後,真是好取決於你有什麼要求,大家都想為仔女選最合適的學校,共勉之!

‹ 上一主題|下一主題