用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St Paul Convent / Maryknoll
樓主: PPPLee
go

St Paul Convent / Maryknoll   [複製鏈接]

引用:Quote:stinkyrabbit111+發表於+15-11-24+20

原帖由 323 於 15-11-25 發表
其實校隊教練都係話sister叫唔好咁chur班細路, 喜歡運動既可能係一個concern
唔好chur, 但要有成績??

引用:Quote:mcl203+發表於+15-11-25+23:06+唔好c

原帖由 sugarbun 於 15-11-25 發表
講運動成績, SPCS點都唔算出色吧
你睇吓港東學界成績先啦,行入佢地門口,睇吓有無貼住D學生攞乜乜獎,行出街都睇到D獎杯既

引用:Quote:原帖由+mcl203+於+15-11-25+發表講真

原帖由 siden 於 15-11-25 發表
難乜講?你要質疑唔該講具體數據support

SPC 160th anniversay open day 入了校門有貼入U率/DSE figures
只講到去小學

引用:Quote:原帖由+mcl203+於+15-11-25+發表講真

難乜講?你要質疑唔該講具體數據support

SPC 160th anniversay open day 入了校門有貼入U率/DSE figures
補多句, 我好中意 MCS 嫁, 又現實 SPCS 又真係好好, 是旦一間都好好好

引用:+本帖最後由+siden+於+15-11-25+23:47+編輯

我只係想講MCS d小學生成績未必差得過SPCS, 當然平均係SPCS 會好D,兩間小學文化都唔同,當然我所指唔係要去到計分決勝負啦,要一定去到全面計分決勝負,我都係買SPCS小勝

siden 發表於 15-12-30 17:44
MCSPS也是band 1尾入不了MCS
Band 1 頭+中+尾機會一樣.....點解只係 尾入不了MCS
除非用自行收晒 Band 1 頭+中 ~~~

purplechung  B-都有的機會, 但C就一定吾得  發表於 15-12-31 11:55
Yanamami  最好问下MC1128  發表於 15-12-30 20:58
Yanamami  我只係听闻話grade B-就無得升?  發表於 15-12-30 20:57

hkpapa852 發表於 15-12-31 10:37
MC1128既講法係根據以前大班一級180人, 頭118人中學部會想盡辦法必收 (包括用叩門位).

如果以180人計, 118 ...

我同你吹過水啦....我小朋友間直小...B3b-c都派入同區B1中學
真係無乜可能係B1生....若係.....真係>90% B1生了

BTW...無意爭拗.....只係討論下自己所知...係另一POST又有家話我出神化論 ~~~

引用:+本帖最後由+hkpapa852+於+15-12-31+14:27+

原帖由 hkpapa852 於 15-12-31 發表
要睇埋C係派边級Banding中學,就準DD ~~~

MC1128 發表於 15-12-31 19:19
個邊緣到底有幾大?

校內考10X同考128名外, 其實已差咗廿幾個名次

若果 128名外 同 考10X名....前者可以直升.....理應2位學生係同Banding
當然....係同Banding既排位先後.....考10X名 個位同學先會大機會係邊緣人

又如之前假設....排No. 1 與 Group C係同Banding....機會率上 No. 1都有機會係抽輸
所以....我估...Group C 同 Group A 至 Group ??....係唔同 Banding

當然....機會率上....係絕對有機會係 Group A 至 C 都係同 Banding
Group A 至 128名外係順利全抽中...只有 10X名號碼唔靚而抽輸

但如你所提....相同情況第二年都係....機會率順順利利全排住入中學會变成 ??~~~
‹ 上一主題|下一主題