用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Ipswich School
樓主: jaspermame
go

Ipswich School [複製鏈接]

引用:Thx+skate!+阿仔鍾唔鍾意佢學校呀? +

原帖由 jaspermame 於 15-12-18 發表
Thx skate! 阿仔鍾唔鍾意佢學校呀?
鍾意,佢話學校嘅制度及 arrangement 比之前嗰間好

引用:兩位媽咪,你們好,其實我現在應做D咩?-搵

原帖由 英子 於 15-12-18 發表
兩位媽咪,你們好,
其實我現在應做D咩?
-搵  Guardian ?邊間好?
係好多嘢做!agent 應提妳幾時做 visa, 照肺等,交學費可電滙或買滙票,但都要手續費,宜家  £ 平係應該買定,要買定機票,冬季衫,學校會寄份資料比妳,男女生要買嘅嘢!有 d 唔一定要去 UK 先買,如襪. 就宜家買定帶去

引用:兩位媽咪,你們好,其實我現在應做D咩?-搵

兩位媽咪,你們好,
其實我現在應做D咩?
-搵  Guardian ?邊間好?
讀  Year 幾?揀科等小朋友自己揀吧!佢要知自己精 d 咩!妳揀比佢未必啱!Guardian 公司我從前用 Crown, 較平,有朋友住英國就好 d

引用:Quote:skate+發表於+15-12-18+23:20+讀++Ye

出年去讀丫10,佢只仲意理科,但科程己包括,如果㨂 Classical Civilisation, Geography, History,吾知難 ...
係,中文唔算外語,我兩個都無修外語,但阿大話考大學有時會需要一科外語,所以可考慮修. 阿細無修 classical civilization, 所以唔知難唔難,不過我兩個都分別同我講,個老師教得好,佢嗰科就會攞到高分,否則要靠自己自修,咁就好吃力,亦會在成績到反應. 阿大現住 homestay , 所以由阿大做 guardian, 無用 crown

引用:Quote:skate+發表於+15-12-19+09:20+係,中

原帖由 英子 於 15-12-20 發表
可以吾修外語嗎?咁你仔讀幾多科?
係!唔計中文修 10 科

回覆:Ipswich School

各位,你們子女叫咩名? 阿細話可導响他們 boarding  環境,教他們如何出 town .

回覆:英子 的帖子

剛上機

回覆:英子 的帖子

咁妳有伴去,唔駛咁擔心啦!

‹ 上一主題|下一主題