用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 62荃灣中學校網
go

62荃灣中學校網 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

晴晴小B 發表於 15-11-17 00:20
係荃灣葵青區,升b1中學比率超過五成咪係一線。係b1中學,而唔係英中。因為有啲英中其實唔係b1。而有啲小學 ...
有部份會用 "xx% 學生升讀以英文為主中學", 當中包括埋入讀有開英文班既 B2A 中學既學生, 呢種玩 "文字偽術" 既學校要小心 d 隨時中招.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

晴晴小B 發表於 15-11-17 12:57
其實DGS不一定只收b1a學生,只要係音樂或運動或DGS想要既領域有出色表現,佢都會考慮。所以入左一個根本唔 ...
之前計返我囡個屆升中 %, 直資同私立我係另一條數計, 到底係以成績入, 定係其他專長或學校所缺項目入無人知.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題