用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DGS interview time
樓主: dordormom
go

DGS interview time   [複製鏈接]

回覆:孺子牛 的帖子

考生及考生家長須知 ( 面試日:  2015年11月21日)

到達考場時
=========

•  請查看佈告板上張貼的告示,以得悉考生獲編排的組別(分別為P, Q, R, S或T組)。

登記前的準備事項
==============

•  請備妥考生的香港身分證(或考生的學生手册)。

•  考生請將所有個人物品交給家長或監護人。

•  如有需要,考生可於登記前使用洗手間。

辦理登記手續
============

•  請考生到指定登記櫃臺(分別為P, Q, R, S或T櫃臺)辦理登記手續。

•  請出示考生的香港身分證(或考生的學生手册),及清楚說出申請編號(AAFXXXX),以便本校領袖生查閱。

•  考生將獲發一張供辨識考生身分的貼紙,請考生將此貼紙貼於上衣的當眼處。

•  考生若需遞交附加的學生資料,請於此時交予登記櫃臺的領袖生。

完成登記手續後
=============

•  考生須移步至演講廳並按負責老師的指示安坐於指定之座位。

•  考生須保持安靜並仔細聆聽負責老師講解有關面試時須注意的事項。

•  考生家長可暫時離開本校並於約一小時後回校接回考生。

•  考生家長亦可選擇於家長等候區等候考生。

完成面試後
=========

• 考生會被帶回更亭對面的臺階處,家長可於該處等候接回考生。

引用:尋日收了學校電話有second+in....大家有冇?

原帖由 dordormom 於 15-11-28 發表
尋日收了學校電話有second in....大家有冇?
無收到電話費,然後自己上網check,有見到 2nd in 面試日期。

回覆:DGS interview time

我女入左喇,好想喊啊 !

引用:Quote:原帖由+ysmhkg+於+16-01-11+發表我女

原帖由 kkddmom 於 16-01-11 發表
Got it. Same as you. 我都喊咗出來
恭喜妳啊 !

引用:Quote:原帖由+ysmhkg+於+16-01-11+發表我女

原帖由 Yanhunghei 於 16-01-11 發表
恭喜呀! 我女係reserve即係吾得。
應該係waiting list 唔到最後一刻,千祈唔好放棄 !

引用:恭喜你哋呀! +

原帖由 soganman 於 16-01-11 發表
恭喜你哋呀!
多謝妳啊 !

引用:Quote:原帖由+ysmhkg+於+16-01-11+發表應該

原帖由 Yanhunghei 於 16-01-11 發表
我估reserve即系冇啦,点会有人放棄㗎? 天意,再努力!
有架 ! 我識二個女仔,前二年俾 SPCC 收左,最後去 DG 抽表,去左SPCC。。。。。。所以,唔好放棄,加油 !

回覆 kcityma 的帖子

之前劉校長提過, 好似係 100個咁上下 (唔係好肯定 ......)

引用:回覆+Yanhunghei+的帖子 三年前同校師姐那

原帖由 cmchang0927 於 16-01-12 發表
回覆 Yanhunghei 的帖子

三年前同校師姐那年,她説她那届有1x人是waiting 入的!有些選了coedu,有些可能 ...
無錯 ! 一定仲有機會

引用:Quote:原帖由+ysmhkg+於+16-01-12+發表無錯

原帖由 Yanhunghei 於 16-01-12 發表
係! 但如果全部都係reserve而冇人係reject的話,人數也不少呢! 機會微乎其微!

...
waiting list 都有分前後次序,只不過我地自己唔知自己位置,咪俾d信心自己,暫時當住自己係前段。跟住好好準備其他面試 ! 希望SPCC公佈之後,DG會再有好消息。

引用:收咗了請問大家是否先做online+registratio

原帖由 tvnotallow 於 16-01-12 發表
收咗了請問大家是否先做online registration , 之後再等學校通知下一步做乜呢
我尋晚已經上網登記左,今日收到DG既信,信裡面有講做d咩,18/1之前,一定要帶埋所需文件及支票去註冊,如果唔係就當放棄offer

引用:我個女入有offer+la...

原帖由 dordormom 於 16-01-13 發表
我個女入有offer la...
恭喜晒啊 !

引用:回覆+ysmhkg+的帖子 謝謝我昨天也收到信了

原帖由 tvnotallow 於 16-01-13 發表
回覆 ysmhkg 的帖子

謝謝我昨天也收到信了
恭喜 恭喜

‹ 上一主題|下一主題