用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 番禺會所華仁小學 華仁小學: 「未來新生」的安排
go

華仁小學: 「未來新生」的安排 [複製鏈接]

回覆:華仁小學: 「未來新生」的安排

出個email系因為有人去錯華小,包括自己!見有家長離隊打的,有人先知原來去華中個邊,好彩有人識行過去,我們都是跟大隊!

不過第一次辨,冇經驗,可能原諒

引用:Quote:原帖由+isa_ty+於+15-09-07+發表不過

原帖由 lalamike 於 15-09-07 發表
其實第一次辦係欠經驗,睇返網頁係寫地點係書院禮堂,但又其實如冇咁心水清者,一般都會以為華小簡介會,係 ...
同意!可能太心急。

另外,我們在華小排隊其間,有家長知原來在書院舉行,自己折左的士,都唔通知其他還在排隊的家長,⋯⋯⋯有點兒那個!

little_yolky  可能都係太心急啫  發表於 15-9-11 09:06

引用:回覆+isa_ty+的帖子 可否分享下簡單內容

原帖由 retriever 於 15-09-07 發表
回覆 isa_ty 的帖子

可否分享下簡單內容
其實我聽完都一舊雲,學校比我感覺好嚴肅,係一間好傳統嘅名校,對同學品行學業奬項又好高嘅要求。

學校唔會有普教中,唔記得有幾多年級開始數學會用全英文教,五六年班中文科會由學校編寫課程。

除咗學業,華小都好着重小朋友德育培訓,學生有好多做義工嘅經驗,亦訓練小朋友公平正義,以為不公義發聲。亦都着重學生自理能力,要同學自己執書包,擦鞋,垃鍊,打領太等。

如果轉左全日制,上課時間都偏向早少少回校,希望同學可以在操場做做運動才上課,轉全日制之後星期六就不用長短週。

引用:回覆+wingszew+的帖子 其實不是想說什麼"

原帖由 retriever 於 15-09-09 發表
回覆 wingszew 的帖子

其實不是想說什麼"錯"與"對"...
同意!

引用:+本帖最後由+retriever+於+15-9-9+13:52+編

原帖由 retriever 於 15-09-09 發表

回覆 lalamike 的帖子

我為自己澄清下,我冇話校方做錯,亦明白學校第一次搞,經驗不夠可體諒!

不過出email個職員disclose 哂各家長email,呢點真係⋯⋯⋯。

‹ 上一主題|下一主題