用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗真光 vs 萊茵
go

元朗真光 vs 萊茵 [複製鏈接]

如要將這兩所位於元朗的幼稚園作出比較 (先不管價錢),不知道大家會有何看法呢?

本人正在為小女明年升讀K1的安排苦惱中。她現時在萊茵念PN…

0    0    0    0

請問什麼是pn?

回覆 Marvcuis 的帖子

請問萊茵好嗎?老師講中文定係講英文?我宜家揾緊pn Thx for sharing

回覆:靚靚老婆 的帖子

Pre-nursery - 學前班

回覆:catjcm 的帖子

萊茵英文出名有教cambridge, GESE. 學生嘅英文水平普遍都唔錯,學校嘅英語語境好好。
好似佢哋上學年嘅K2學生上學期考cambridge starter,第一次考巳經有2x個學生考滿盾,仲未計個別自己出去報嘅同學(有家長嫌學校收得貴自己出去學,都有個別考到滿盾)。大家要了解,呢個試嘅對象其實係俾小學一,二年級嘅同學,某啲地區名小如光x直頭將佢一,二年級考到starter滿盾嘅同學名於放咗喺校刊做推廣,滿盾人數仲淨係得幾個。

但中文,普通話就真係”好普通”
學費唔平,PN今個學年巳經加到每月5K以上

引用:如要將這兩所位於元朗的幼稚園作出比較+(

原帖由 Marvcuis 於 15-09-06 發表
如要將這兩所位於元朗的幼稚園作出比較 (先不管價錢),不知道大家會有何看法呢?

本人正在為小女明年升 ...
真光名氣大啲,但係今年真光好似唔公開派表,只俾在讀或畢業生真系親屬攞表?

回覆:Zhanserena 的帖子

係咪真㗎!? 我之前打去學校問佢叫我九月底留意網站公佈。但都今日都仲未有更新⋯⋯ 😑

‹ 上一主題|下一主題