用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 書展又到啦, 您有咩心水買咩書/雜誌呢?
go

書展又到啦, 您有咩心水買咩書/雜誌呢?   [複製鏈接]

小時了了 發表於 15-6-11 10:42
一年一度書展7月又開始, 您地有心水買咩書/雜誌呢? http://hkbookfair.hktdc.com/tc/About_Exhibitors.aspx ...
今年我想訂木綿樹俾阿女睇。
原來芥子園有storybox set, 阿妹好鐘意, 唔知平幾多呢。

小時了了  如果買過期的,平好多的!  發表於 15-7-5 08:13

小曳人 發表於 15-6-11 15:32
我每年都係會埋訂兒童的科學
其他......未諗呀!
但我舊年書展訂未來兒童, 佢哋收錯錢, 後來台灣打電話俾我, 話退錢麻煩, 送多3期即訂18個月, 咁如果我今次响書展續訂, 應該點續會? 佢哋會唔會識自動延18個月至再計數

MASAYA 發表於 15-6-11 17:22
冇記錯,書展訂未來兒童好似係讀書人攤位,打電話去問問,不過妳女係咪可以睇未來少年? ...
唔係讀書人。
未來兒童係阿妹睇, 因為家姐只鐘意古典小說, 唔鐘意科學, 阿妹就汁都撈埋。佢哋兩個興趣差咁遠, 真係好嘥錢, 唔可以一書兩用。

Ocean419 發表於 15-6-11 19:38
我想知6歲小朋友有咩中文書推介?
如可以, 帶埋小朋友去「讀書人」counter, 老細會介紹你。

yf03 發表於 15-6-12 08:56
請問係書展訂未來兒童是平的嗎?
有冇其他? 台灣可訂嗎?
我舊年响書展訂未來兒童, 記得係12個月有15期, 同埋送咗3本中文書(初小程度), 超好睇。

LHLMother 發表於 15-6-22 14:50
請問如買青田的我自己會讀系列, 大約幾折?
舊年得唔知八折定八五折, 平好少

fany 發表於 15-6-24 07:25
Target中文書,除了讀書人,仲有邊間必行?(初小及高小)
木棉樹!

不過佢哋好乞人憎, 零頭要四捨五入, 即買101.5, 要俾102蚊, 又無得碌卡或EPS, 迫人俾多D。

jaycee_mami 發表於 15-6-24 09:55
我最近行誠品睇到小樹苗出左新版本的伊索寓言, D字大大地, 有些難的生字會highlight, 另外每個小故事只係三 ...
對, 好啱小一學生的。

小時了了 發表於 15-7-19 23:00
我今日係小樹苗訂咗未來少年2年(唔係未來兒童),好似係港幣$1980,贈送:2本過期未來少年+2套書(1套係 ...
今年無乜錢, 但噚日去都血拼咗大半日, 書展真係令人愛不釋手。

我今年無訂未來兒童, 因為舊年書展收錯錢, 台灣打電話俾我話退錢麻煩, 所以寄多3期俾我, 我仲有半年貨仔。今年行讀書人時, 見有一本新雜誌, 好似幾好睇, 仲分埋唔同年齡level, 本來我家要訂初階, 但妹妹太低B了, 所以只好訂學前版。去到中學版都有。但初階版一個月兩期, 好多, 都怕睇唔切。

sbux 發表於 15-7-21 13:06
我喺讀書人訂,一本過期都無送 !!!
你咁慘???

我之前未來兒童响新雅訂, 送咗好多嘢, 又有舊雜誌, 又有一套書。只係收多咗我錢而已。

今年, 我响讀書人訂康軒雜誌, 送咗成袋嘢, 又有小手工添。可能讀書人無未來兒童promotor, 所以乜都無得送。好慘。
‹ 上一主題|下一主題