用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: babykeikeikei
go

111 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

開心小花 發表於 15-6-11 09:22
扣門階段一定係揀精英的啦。間間都係一樣的啦!但學校已經分開2個pool in, 機會俾咗111先。而且,已經係主 ...
That's exactly my point!
學校有權決定點揀, 你鐘意揀111, 或鐘意揀精英, 學校話事
但唔應該呃家長, 已經人心惶惶, 仲要為左111要放棄更理想/有把握選擇, 到頭來見到人地非111都比自己優先, 個心點會好受

其實叩門位得咁少,一定是選精英,誠意分佔一定分數是可以理解,
由始至終都鍾愛,加埋表現中上,當然是有利。
另一是點點誠意,如果好Top 的,爭住收都好正常......
但公開叩門位同實際內部有幾多已留位永遠只有校長,

部分熱門學校沒111真的不會見的,這是事實

回覆 Charlotte_mom 的帖子

係,其實好多都講一套,做一套,但家長也沒辦法,始終是學校選學生,不是學生可自行選擇

另一講法可說是考生優秀條件勝於基本標準。也可理解的。

回覆:111

有些學校就算111都未必有得見

請問邊間無1-1-1 是不接受叩門?

就算係111都大把叻仔叻女俾校長揀,冇111有d學校連見都廢事,冇111又成功果d, 一係超叻,一係有人好話事

上年朋友女女無111叩油天收左,佢女女游水好叻,成日參加比賽,吾知關吾關事

引用:就算係111都大把叻仔叻女俾校長揀,冇111有

原帖由 frogbobo 於 15-06-15 發表
就算係111都大把叻仔叻女俾校長揀,冇111有d學校連見都廢事,冇111又成功果d, 一係超叻,一係有人好話事

...
叩門呢關,你話唔係靠關係鬥大就假嘅,我就唔信啲名津小學校長會咁均真,全部叩門位攞嚟俾人公平競爭。

非111唔派表嗰d, 唔見得佢係因為有良心,只不過代表佢預知手上大把貨(超多心儀者)所以大膽行呢條例嚟㨂超班馬
‹ 上一主題|下一主題