用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 CKY the 4th interview
樓主: BBLAX
go

CKY the 4th interview [複製鏈接]

回覆:CKY the 4th interview

我記得舊年有人in 6次。我不是針對個別學校或人物,而是覚得一般這年紀的老人家在想或決定一件事時都是來來回回轉彎回去某一點再黎過,我媽平時都係咁。

我覺得見兩次正常,見三次講得通,四次就過咗火

引用:我記得舊年有人in+6次。我不是針對個別學校

原帖由 hoyau 於 15-05-27 發表
我記得舊年有人in 6次。我不是針對個別學校或人物,而是覚得一般這年紀的老人家在想或決定一件事時都是來來 ...
你講得好好笑啊!不過今年還有「老人家」咩?退而不休?

引用:唔知呢+ROUND+IN+幾多個,+同埋+IN+唔+IN+家

原帖由 rabbit.melody 於 15-05-27 發表
唔知呢 ROUND IN 幾多個, 同埋 IN 唔 IN 家長呢 ?
好似只係in 小朋友。in 個小朋友最4次,比全球招聘CEO更厲害。

引用:我記得舊年有人in+6次。我不是針對個別學校

原帖由 hoyau 於 15-05-27 發表
我記得舊年有人in 6次。我不是針對個別學校或人物,而是覚得一般這年紀的老人家在想或決定一件事時都是來來 ...
棋都玩咗兩次!

引用:我覺得見兩次正常,見三次講得通,四次就過

原帖由 siden 於 15-05-27 發表
我覺得見兩次正常,見三次講得通,四次就過咗火
非常同意

回覆:ngkka 的帖子

試想想,平時小學都是兩次考試兩次測驗

定係cky無考試,所以要係收小朋友前考晒小學階段的試呢?

嘩!六次!好crazy ! 是不是in 到得為止?:;pppp:

點解大家又唔諗下, 可能人地唔想有錯佩呢?咁多人騎牛揾馬, 咁多人大包圍, 又咁多人集郵, 大家都知入左就要行IB呢條路, 真人人都適合嗎?有心既見多幾次考慮清楚, 好過第日怨人怨自己啦!

回覆:calbee6 的帖子

有第六次interview都繼續去in的家長應該很喜歡CKY, 不然第四次可能已經唔去了。如果家長buy CKY, 而學校再比機會小朋友,(假設對上5次小朋友都表現不如理想),我係家長我會appreciate。

听見都好累~~~如果未有理想offer既,in完—次又一次都未落定塵埃,更难受。心諗:得就得,唔得就作罷,唔好再折磨我啦……

引用:點解大家又唔諗下,+可能人地唔想有錯佩呢?

原帖由 calbee6 於 15-05-27 發表
點解大家又唔諗下, 可能人地唔想有錯佩呢?咁多人騎牛揾馬, 咁多人大包圍, 又咁多人集郵, 大家都知入左就要 ...
咁點解唔等6/6之後?

引用:Quote:原帖由+hoihoima+於+15-05-27+發表除

原帖由 傻太 於 15-05-27 發表
APS、TT、PC、KRS、KCS、St Jo  St Jo call wait 都只係update 文件,我覺得好好

...
好學校!

畀個Like 佢地!!

引用:Quote:原帖由+calbee6+於+15-05-27+發表點

咁點解唔等6/6之後?
請問點解要等6/6後?如果你很喜歡CKY, even 津校收左都會放棄⋯ 我知道有小朋友在自行時入左LS,放棄左LS去CKY, 我同朋友分享這個消息時大部分人都覺得很可惜。可是只有父母才知道那一間學校才是最適合自己的小朋友。

引用:Quote:原帖由+傻太+於+15-05-27+發表咁點解

原帖由 saltato 於 15-05-27 發表
請問點解要等6/6後?如果你很喜歡CKY, even 津校收左都會放棄⋯ 我知道有小朋友在自行時入左LS,放棄左LS去 ...
6/6前那些不是像你朋友非君不嫁的家長,都要因未知幾日後派彩而weekday去interview

引用:Quote:原帖由+saltato+於+15-05-27+發表請

6/6前那些不是像你朋友非君不嫁的家長,都要因未知幾日後派彩而weekday去interview

...
In 又不等於收。就算收,我估過咗66至再通知!

回覆:BBLAX 的帖子

我知,學校安排下星期見,我只見到佢方便自己

APS 好似開咗彩先做後補筆試。

引用:Quote:原帖由+傻太+於+15-05-27+發表6/6前

原帖由 BBLAX 於 15-05-27 發表
In 又不等於收。就算收,我估過咗66至再通知!
到cky 在第四次interview 揀咗三幾個合適的後補時,點知人地又中大獎,正取正又可能中大獎,咪再搞次5th in.

Omg...難為了父母和小朋友

‹ 上一主題|下一主題