用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 升小畢業禮,學校收最平750/位..........
go

升小畢業禮,學校收最平750/位.......... [複製鏈接]

引用:+本帖最後由+COCO0624+於+15-4-28+13:53+編

原帖由 COCO0624 於 15-04-28 發表

如果$750無票就要選$3000/位, $1500/位了, 因為分了A,B,C,  ...
咁似慈善籌款嘅!

引用:係咪俾+VIP+價錢,到時中一派位嘅求情信會

原帖由 a_for_apple 於 15-04-28 發表
係咪俾 VIP 價錢,到時中一派位嘅求情信會寫得落力啲?
係喎!都係現實啲好!

引用:Quote:原帖由+kwan_kwan3+於+15-04-28+發表

原帖由 HM168 於 15-04-28 發表
今次是畢業晚宴+學校N週年慶祝,所以畢業生+家長是每位$750,其餘的是每位自由選擇,與以住的畢業晚宴($750 ...
校慶又何需過千?還要$3000,真係有啲離譜。比我就唔去。Hotel都係咁話! 五星酒店count down都係咁上吓

引用:回覆+LeeCC+的帖子 其實小朋友讀了六年書,

原帖由 kwan_kwan3 於 15-04-29 發表
回覆 LeeCC 的帖子

其實小朋友讀了六年書,最有歸屬感是學校,應該在學校搞畢業典禮,每個地磚都是自己熟識的 ...
Totally agree. Though my girl is still in p1, I do hope her graduation ceremony will be held at school. A familiar place to her. A memorable place to her.

引用:回覆+littlemmo+的帖子 SORRY,唔方便講,

原帖由 COCO0624 於 15-05-01 發表
回覆 littlemmo 的帖子

SORRY,唔方便講,老師話一定要出席,否則不會獲畢業證書。 ...
學校好離譜,唔應該這樣威脅

‹ 上一主題|下一主題