用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田靈糧堂揮手區
go

藍田靈糧堂揮手區 [複製鏈接]

醒目開學勳章

christina_lo_20 發表於 15-4-23 16:24
回覆 Photosynthesis 的帖子

其實我知道佢係區內數一數二既名校....學校好好.......好難入
語言, 你係指國語?? 當然佢比KM, KV差遠D
但係佢算係OK, 我小朋友, 佢每週會批2本圖書佢, 並會派多一張簽名紙

要佢地係返學前, 係學校搵人讀比佢聽, 要簽滿果張紙先可以玩,

每個禮拜如是....一張紙大約要簽20個名, N班就未必有, 不過K班就已經有呢個

醒目開學勳章

christina_lo_20 發表於 15-4-23 17:00
回覆 kk80400 的帖子

國語同英文呀

我就係講佢, 同其它名校唔同, 係呢個冇話全用英文
唔同其它學校果d國際班

不過如果你計本地課程, 我覺得佢英文都ok

不過我小朋友出面有學英文,

佢普通都識唱哂成首 LET IT GO

醒目開學勳章

Photosynthesis 發表於 15-4-24 07:49
吾好意思,我有少少問題,想請問係咪即係2本書要喺學校揾齊20個同學讀比佢聽?但佢地識字未㗎?一話要喺返 ...

佢有net老師, 亦都有英文堂同普通話,

至於圖書方便, 就係比2本書小朋友返屋企家長教佢,(你要記得返幼稚園已經係好多活動, 上課時候亦都有好多野要教, 老師唔會一個一個教佢地圖書內容)
然後返到學校讀比人聽, 搵20人簽名
當然你可以搵隔離鄰居都得, 親戚朋友又得
總之簽滿20個名
我會係屋企教佢一次, 然後佢會返學校讀架la
甘返到學校讀比人聽佢唔識的話
老師都會即刻教佢(因為通常返到學校會搵老師讀比佢聽,到搵佢簽名)

靈糧係有興趣班, 有跳舞, 樂器, lego班, 不過好似係出面學仲平d, 所以唔多人返學校學
佢d興趣班, 係逢星期六上, 至於英文普通話班, 我就唔記得有冇啦,
因為學校只有星期六上興趣班, 你真係要報都報唔到幾多

‹ 上一主題|下一主題