用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 The Book People Promotion
樓主: PY-Sing
go

The Book People Promotion   [複製鏈接]

醒目開學勳章

zebrabb 發表於 16-6-19 23:03
更正,是worldofbook才對
未聽同試過. 但看網頁, 說是二手書.

引用:Quote:zebrabb+發表於+16-6-19+23:03+更正

原帖由 PY-Sing 於 16-06-20 發表
未聽同試過. 但看網頁, 說是二手書.
想請教下,我找來找去,都見唔到有拼圖的地圖書,得2手才有,唔到絕哂版?

醒目開學勳章

FUNFAIR
£3  off order valued  £30 or more OR £5 off £40 order. Offer expires midnight 20 June 2016.

AFNEW
15% off ‘Hand-picked favourites’ order for NEW customers. Offer expires midnight 26 June 2016

醒目開學勳章

zebrabb 發表於 16-6-20 14:26
想請教下,我找來找去,都見唔到有拼圖的地圖書,得2手才有,唔到絕哂版?

...
對我嚟講, 2 手拼圖書我會有少少保留. 如果少咗一塊咁點算.

以我個人經驗, 書都唔係一定要買嘅. 小朋友其實都幾三分鐘熱度, 好多時D 書睇兩睇就放埋一邊.

如果係唸住買俾小朋友, 本書太貴, 太難買, 就不如放棄. 因為回報率太難估計.

引用:Quote:zebrabb+發表於+16-6-20+14:26+想請

對我嚟講, 2 手拼圖書我會有少少保留. 如果少咗一塊咁點算.

以我個人經驗, 書都唔係一定要買嘅. 小朋友其 ...
係呀,真係棄一邊好唔抵,到時真係一把火。不過想教地圖都唔知點教才有趣味

醒目開學勳章

zebrabb 發表於 16-6-20 15:21
係呀,真係棄一邊好唔抵,到時真係一把火。不過想教地圖都唔知點教才有趣味

...
讀萬卷書, 不如行萬里路. 真係去吓旅行, 會有好大幫助.

其實, 睇吓電視D 旅遊節目, 新聞天氣報告都學到少少世界知識.

引用:Quote:zebrabb+發表於+16-6-20+15:21+係呀

讀萬卷書, 不如行萬里路. 真係去吓旅行, 會有好大幫助.

其實, 睇吓電視D 旅遊節目, 新聞天氣報告都學到少 ...
謝謝,我也想帶她外遊一下,另外佢喜歡多看瞬間看地球,所以我才看下有什麼合適她,多謝你的分享

回覆:The Book People Promotion Code

已經在the book people 訂咗幾次書,今日收到的一批,quality 好差 係咪可以投訴?
套書唔單只個盒爛,仲要濕的

引用:已經在the+book+people+訂咗幾次書,今日收

原帖由 alicekeith 於 16-06-21 發表
已經在the book people 訂咗幾次書,今日收到的一批,quality 好差  係咪可以投訴?
套書唔單只 ...
不用問人,儘快聯絡TBP CS。

引用:Quote:原帖由+alicekeith+於+16-06-21+發表

原帖由 huba 於 16-06-21 發表
不用問人,儘快聯絡TBP CS。
我反而係想問,因為佢CS 我在網頁只見有電話和郵寄地址。電話打過打唔通,網頁說是Monday to Saturday - 9am to 6pm,唔知係乜時間,但電話打唔通亦冇電話錄音或redirect. 唔通要現兜兜寄封信去投訴?

引用:Quote:原帖由+huba+於+16-06-21+發表不用問

我反而係想問,因為佢CS 我在網頁只見有電話和郵寄地址。電話打過打唔通,網頁說是Monday to Saturday - 9a ...
套書好好睇!不過每本書都濕咗一個角,又爛咗,個書盒打對角都磨爛咗。 check 返package 又唔覺個盒濕,唔知乜原因!

睇返record 原本自己已經訂了第十次書😅 咁多次係今次quality 咁差。

引用:Quote:原帖由+huba+於+16-06-21+發表不用問

我反而係想問,因為佢CS 我在網頁只見有電話和郵寄地址。電話打過打唔通,網頁說是Monday to Saturday - 9a ...
在網頁另一處搵到email addr 了!

可以用 online enquiry form, 在以下 contact us screen 可見到。記得先 login。
https://www.thebookpeople.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/help_topic?topic=contact&storeId=10001&langId=100

另外,TBP 係 UK 公司。香港快過UK 7 小時。現在香港晚上10時多,U K是下午3時多。

以下是來自TBP returns policy。

'... If the item is damaged or we have supplied you with the incorrect product, our Customer Services team will arrange a replacement or refund and a returns label for the goods to be returned free of charge. ...'

引用:Quote:原帖由+alicekeith+於+16-06-21+發表

套書好好睇!不過每本書都濕咗一個角,又爛咗,個書盒打對角都磨爛咗。 check 返package 又唔覺個盒濕,唔 ...
每日咁多單,算做得很好了。最重要是遇上問題時,他們會負責任跟進,不是耍走你便算。

每日咁多單,算做得很好了。最重要是遇上問題時,他們會負責任跟進,不是耍走你便算。

...
👍🏻👍🏻 係呵!我搵咗陣,搵到個email. 非常好,sent 咗mail 好快已經見出咗張單,free 一套運緊嚟香港. 而且另外有真人回覆mail. 做得好好!

mimi1102    發表於 16-6-30 09:56

引用:Quote:原帖由+huba+於+16-06-21+發表每日咁

👍🏻👍🏻 係呵!我搵咗陣,搵到個email. 非常好,sent 咗mail 好快已經見出咗 ...
根據個人經驗,TBP, BookDepository 及 Amazon 都是負責任的網店。只要使用前先了解一下條款(especially their cancellation, returns and refund policy) , 有事時第一時間向他們反映(不必用投訴的心態)便會有妥善處理。

根據個人經驗,TBP, BookDepository 及 Amazon 都是負責任的網店。只要使用前先了解一下條款(especially th ...
佢地處理得太好,即係之後仲有排買! 我都係睇返單先知自己已經買咗好多次

醒目開學勳章

ALICE
20% off ‘Hand-picked favourites’ order. Offer expires midnight 25 June 2016.

AFNEW
15% off ‘Hand-picked favourites’ order for NEW customers. Offer expires midnight 26 June 2016.

醒目開學勳章

Flash sale is on.

醒目開學勳章

TWEEDLE
15% off ‘Hand-picked favourites’ order valued  £20 or more OR 20% off £40 order. Offer expires midnight 30June 2016.

‹ 上一主題|下一主題