用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 2016-17 k1 賜教
go

2016-17 k1 賜教 [複製鏈接]

小兒12年超細b,諗住報2016k1做大b。請教各位有offer或者讀緊嘅媽媽,除咗面試時家長嘅表現,小朋友有咩表現會令老師收做學生?做到晒面試時嘅要求?
因為心儀創價嘅教學方法,想早啲做定功課準備
希望各位媽媽分享下
   8    0    0    0

引用:+本帖最後由+fannnn+於+15-3-5+19:54+編輯+

原帖由 fannnn 於 15-03-05 發表

小兒12年超細b,諗住報2016k1做大b。請教各位有offer或者讀緊 ...
我覺得佢地偏向收d活潑唔怕羞嘅小朋友,不過家長表現佔一定分數,因為兩個老師in,一個in家長,一個in小朋友。

lauwingtai    發表於 15-4-29 14:41

回覆:2016-17 k1 賜教

創價面試小朋友問題唔算深,都係基本嘅砌下木製併圖,望住圖片答問題...。家長嘅熱誠、是否同學校理念一致反而重要。要上學校網頁多了解下,做下功課。
以下報道希望幫到你:http://happypama.mingpao.com/cfm/parenting3.cfm?File=20141230/newa/opa1.txt

引用:創價面試小朋友問題唔算深,都係基本嘅砌下

原帖由 小金B 於 15-03-10 發表
創價面試小朋友問題唔算深,都係基本嘅砌下木製併圖,望住圖片答問題...。家長嘅熱誠、是否同學校理念一致 ...
請問我個仔仲未識講野 係咪實唔收呀?

回覆:skytammy 的帖子

其實見任何一間幼稚園,老師都會問小朋友問題。盡量多D同小朋友講話。

‹ 上一主題|下一主題