用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖保羅堂出左email
go

聖保羅堂出左email   [複製鏈接]

Got Central AM offer

loklokhui 發表於 14-12-17 14:16
想問有無小朋友係有家人係舊生?
Has sibling currently studying at the school.

melodybooboo 發表於 14-12-17 14:54
想請問St Paul's church升小有冇聯繫小學?
冇聯繫小學

回覆:lovely_wing1123 的帖子

同學仔媽咪你好,我囡囡係3月B

回覆:Wallaby 的帖子

As a current k3 parent, I don't think so

引用:我諗過會有很多人會放棄,因為叻小朋友實在

原帖由 ma20120908 於 14-12-20 發表
我諗過會有很多人會放棄,因為叻小朋友實在很多,如果有得㨂,大多會揀靈糧堂、聖大、維多利亞、民生、聖心 ...
其實每間幼稚園各有可取之處。仔仔今年讀SPC K3,當年放棄了靈糧堂和救恩,主要考慮因素是宗教和朋友用家的囗碑,名氣較大亦是其中一個因素。

引用:回覆+rookie_mama+的帖子 我想問spc係咪K1

原帖由 caee 於 14-12-21 發表
回覆 rookie_mama 的帖子

我想問spc係咪K1 pm, k2 am 咁架
不是,是3年同一時段

引用:回覆+pljc+的帖子 Many+thanks+pljc.++Can

原帖由 Wallaby 於 14-12-18 發表
回覆 pljc 的帖子

Many thanks pljc.  Can you please share more on your experience?  This is going to ...
SPC重德育,愛心校園,愉快學習,不過近年在學術上已開始加深,寫字深咗
坦白説,自行視乎分數,統一派位睇彩數加填表策略,同幼稚園關係不大
反而扣門階段,SPC的名氣會有幫助,尤其是聖公會的小學
今年考直資私校成績都好好,但回顧現時直私面試的內容,在學術上父母可能真的要在校外替小朋友裝備一下。

引用:今天我打過去媬姆車問。由太古到學校要45+

原帖由 chenille_c 於 14-12-24 發表
今天我打過去媬姆車問。由太古到學校要45 分鐘!太耐喇!Ai........... 可能take 唔到offer了

...
咁奇怪?我仔仔由中西區去北角都只係30分鐘

回覆:chenille_c 的帖子

我哋唔同區,路線唔同架

引用:呢個訪問應該4年前既,因為當時學費係$17800

原帖由 JKR 於 15-01-03 發表
呢個訪問應該4年前既,因為當時學費係$17800一年。
應該係,當時仲未搬北角

‹ 上一主題|下一主題