用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 我應唔應該放棄民生幼offer?
樓主: TWINSTARSBB
go

我應唔應該放棄民生幼offer? [複製鏈接]

引用:如你沒有更好的offer,+千祈不要放棄民幼!

原帖由 cocokiss 於 14-12-11 發表
如你沒有更好的offer, 千祈不要放棄民幼!
民幼有升學保証,學術又okay, 又有外籍老師。難得考入,放棄真係 ...
得6成左右升到民小。
我有幾個朋友因此宜家好徬徨!

引用:收到民生幼稚園offer,原本好開心的,我們

原帖由 TWINSTARSBB 於 14-12-11 發表
收到民生幼稚園offer,原本好開心的,我們住沙田,我同老公一心係諗住大抽獎的,因為沙田中小校網都唔差, ...
我外甥讀又一村幼稚園,大抽獎後叩入陳守仁

引用:Quote:原帖由+cocokiss+於+14-12-11+發表如

原帖由 TWINSTARSBB 於 14-12-11 發表
呢個都係我想揀私幼的原因,學券平左學費之後,如果出外補英文,其實條數差唔多,仲要小朋友咁細,就上學術 ...
學劵學校唔一定淺,課外去學吓嘢,有機會接觸更多人,再加上愛閲讀,唔駛怕。

引用:Quote:原帖由+elmobeebee+於+14-12-13+發表

原帖由 ckh311 於 14-12-13 發表
陳守仁大抽獎後都仲有位叩門?有好多人又話無,唔使諗,因為排waiting都大把,你識嗰個一定好醒

...
6年前叩入去
今年p.6, 英華中學向佢招手中

引用:回覆+elmobeebee+的帖子 英華向佢招手~犀

原帖由 suk_yan 於 15-02-24 發表
回覆 elmobeebee 的帖子

英華向佢招手~犀利。想問小朋友在邊方面的表現最凸出 - 語文?音樂?體育?抑或  ...
你所講3樣都係

‹ 上一主題|下一主題