用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 九龍塘宣道5號或6號in的家長請入
樓主: terence_mandy
go

九龍塘宣道5號或6號in的家長請入   [複製鏈接]

回覆:九龍塘宣道5號或6號in的家長請入

請問會否考普通話對話?

請問面試準時入嗎?是否登記完小朋友自己入?還是等叫名才入?

我小朋友明天下午見,以往係有筆試,今年没有嗎?

引用:我小朋友明天下午見,以往係有筆試,今年没有

原帖由 CARMA 於 14-12-05 發表
我小朋友明天下午見,以往係有筆試,今年没有嗎?
1st in不是筆試

回覆 marcuscyrus 的帖子

Just one interview

引用:回覆+marcuscyrus+的帖子 Just+one+interv

原帖由 ymq 於 14-12-05 發表
回覆 marcuscyrus 的帖子

Just one interview
如果好好彩同好唔好彩的就係一次,有啲欠啲運又唔衰得哂就有多次機會

ymq  I see. Call waiting for paper    發表於 14-12-5 16:08

真係好希望做到你地學妹

小兒剛面試完宣小。真係要讚宣小,由收報名表至面試安排,流程都很暢順。今天非常準時可進入禮堂,projecter 寫面試時間約45 mins, 小兒約55 mins 出來。一到達宣小時被外面條人龍嚇親,其實大家只需要於面試時間前10mins 到達便可進入禮堂,學校正門有指示牌寫明那一個面試時間的考生可進入。大家無須過早在校外排長龍,總之留意門外指示之時間。
祝大家好運,心想事成。

引用:小兒剛面試完宣小。真係要讚宣小,由收報名

原帖由 Angine 於 14-12-05 發表
小兒剛面試完宣小。真係要讚宣小,由收報名表至面試安排,流程都很暢順。今天非常準時可進入禮堂,projecte ...

回覆:Angine 的帖子

我女女上年in咗8間,我覺得APS的安排最好。直接考學術,唔使交portfolio,唔使填問卷,一次搞掂,流程順暢。家長又知考核重點,考完後心裏有數知得唔得。

引用:我女女上年in咗8間,我覺得APS的安排最好。

原帖由 茄子 於 14-12-05 發表
我女女上年in咗8間,我覺得APS的安排最好。直接考學術,唔使交portfolio,唔使填問卷,一次搞掂,流程順暢。 ...
同意,安排得好流暢又有系統.見一次就得.學校非常有效率亦好清楚自已想要咩學生.
多年來受歡迎又成績好,果然有原因

Angie, 請問是否只in小朋友?沒有筆試?單對單定group in?
請賜教

thx

引用:Angie,+請問是否只in小朋友?沒有筆試?單

原帖由 明曰必勝 於 14-12-05 發表
Angie, 請問是否只in小朋友?沒有筆試?單對單定group in?
請賜教
只in 小朋友,家長在禮堂等,小兒話有畫畫,唔知有冇吹水。問題以口試形式,應該冇筆試。我冇專登問是否單對單,因過往一向是單對單,我聽佢講嘅嘢應該係單對單問。

阿女有串字,數學,英文题,35分鐘就出嚟了

明天in,多謝咁多位家長分享

阿女話最尾個個都見校長,俾粒糖俾小朋友,係咪呢?

引用:阿女話最尾個個都見校長,俾粒糖俾小朋友,

原帖由 a_for_apple 於 14-12-06 發表
阿女話最尾個個都見校長,俾粒糖俾小朋友,係咪呢?

沒串字,畫畫,2道數學題,英文,好簡單好少的問題。不知道怎樣擇人。同意流程安排真好。

現在排緊隊入場

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
‹ 上一主題|下一主題