用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖若望offer
go

聖若望offer [複製鏈接]

引用:How+about+the+school,+anyone+can+share+t

原帖由 Victorwang 於 14-12-04 發表
How about the school, anyone can share the info pls? My son got the offer of K1.
我小朋友細b都讀緊pn,暫時黎講都好滿意。

阿囝會返屋企唱番成首英文唱(當然有d 英文咬字唔太清楚,但都聽得明)。

班主任都跟得足。

我不知為何有人話唔好,只有真正用家先知。

引用:其實我都唔知幾多謝啲負面comments,+令我小

原帖由 siumugtwins 於 14-12-05 發表
其實我都唔知幾多謝啲負面comments, 令我小朋友較容易入到呢間好學校讀pn,因我小朋友慢熱,面試唔肯出聲, ...
我個人覺得行政並不是最重要,教學才是最重要。羊毛出自羊身上,行政越好,即係佢地花一定既資源係行政身上。

呢2日家長日,學校派左佢地上堂做既功課,老師話係1對1教。我亦叫小朋友再做,佢又真係識得哂。

而小朋友亦識得用簡單英文句子對答,如: Can you help me? , I want xxxxxx 等。

引用:佢冇中學,知唔知小學派中,好嗎? +

原帖由 shitaivy 於 14-12-10 發表
佢冇中學,知唔知小學派中,好嗎?
90%以上升英中。資料係SJC k3家長提供。

引用:例如呢?band+幾?

原帖由 kowloonfish 於 14-12-10 發表
例如呢?band 幾?
我又無問,但9成英中都係band 1

引用:Quote:原帖由+siumugtwins+於+14-12-05+發

原帖由 super_kitty 於 14-12-11 發表
同意!我小朋友都係慢熱!我覺得我小朋友讀緊pn,九月至今學左好多野!家長日係課室見到老師幫學 ...
雖然阿囝現讀PN,但我現在有睇「小學區」,佢地話SJC小學邊有人揀,佢地又唔係用家,點解評價唔好呢?所以我睇討論區,最想睇用家既分享,唔係“流傳”。

現任k3家長分享(搭校巴識)都講SJC小學有九成以上入英中,咁點解間學校唔好?唔通要100%升上band 1才叫好?

引用:回覆+foopopo+的帖子 我接校車同個小學P4

原帖由 Maggie122 於 14-12-11 發表
回覆 foopopo 的帖子

我接校車同個小學P4學生媽咪傾咗幾句,佢囡囡考小一時SJC取錄但九龍塘聖家抽中咗以為 ...
要真正用家先知好唔好

引用:+本帖最後由+gg33+於+14-12-20+10:31+編輯+

原帖由 gg33 於 14-12-20 發表
我都無買生日蛋糕,學校亦無同我講要買生日蛋糕喎。

‹ 上一主題|下一主題