用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 觀塘區,邊度有n 班有學券兼有net?
go

觀塘區,邊度有n 班有學券兼有net? [複製鏈接]

如題,想問觀塘區,有無學券幼稚園有n 班又有net?
最好有學券,讀完一年n 可直升k1, 非學券我負擔唔起讀4年

0    0    0    0

回覆:piggymonkey 的帖子

藍田靈糧

回覆:ericawongsy 的帖子

thanks 謝謝報料

piggymonkey 發表於 14-12-3 21:40
如題,想問觀塘區,有無學券幼稚園有n 班又有net?
最好有學券,讀完一年n 可直升k1, 非學券我負擔唔起讀4年 ...

博愛醫院施淑鎮幼稚園

回覆 Evachau 的帖子

exactly! 我就係其中一個用家, 已經confirmed 左學校會直升k1, 所以今年無報學校, 唔駛周圍in~~~
小朋友讀左3個幾月n班了! 暫時仍然好滿意間學校!

回覆 megwong1 的帖子

用家媽媽, 可否share 下呢?
全日N 班? 難入嗎?
英文和普通話每星期有幾堂, 每堂幾耐? net 係駐校定part time?
老師交唔交帶? 有無愛心?

回覆 piggymonkey 的帖子

難唔難入實在唔知! 不過村校一間,  點都易過名幼/龍校..........
NET 註校, 星期一至五每日半個鍾英文堂, 每個星期三有普通話老師註校, 半個鍾堂加早會……

學術我個人對村校無太大期望, 反正之後會自己諗方法加強!

老師同EE /校長實在好好, 正正呢個原因令我決定原校上K1!

我覺得最大缺點係校舍細!

‹ 上一主題|下一主題