用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 終於in晒, 可以鬆口氣,其他仲有interview的媽媽努力呀 ...
樓主: Maymeicheung
go

終於in晒, 可以鬆口氣,其他仲有interview的媽媽努力呀 [複製鏈接]

回覆:終於in晒, 可以鬆口氣,其他仲有interview的媽媽努力呀

我未 in 晒,仲有兩間,不過都係下年1 or 2月嘅事,暫時可抖一抖氣

等收信

回覆 juemilia 的帖子

我們報考的頭5間, 如果有一個OFFER, 黎緊SPK同聖公會, 我都唔去IN 了, 好攰, 身心疲累....
等緊6號九龍城民生出信...........緊張...................

woodstockming  me too!   發表於 14-12-1 10:36

引用:你邊間呀?+聖三一? 聖三一交表嗰陣未有任何

原帖由 piggymonkey 於 14-11-29 發表
你邊間呀? 聖三一?
聖三一交表嗰陣未有任何offer,  所以我只報n,  無報k,  諗住穩陣d,  而家有k 唔會讀n,   ...
聖匠吖!我無報聖三一,細B無謂同人哋掙,揀間近屋企啲,方便接送,小朋友唔駛搭太耐車返學!

今個星期等結果... St cat / KV / MS / KM!
PC 已冇機... 12月尾等創價..
如果以上有offer.... 宣道唔去in... 因為已經好攰同俾機會其他人.... 唔好去晒位...

回覆 woodstockming 的帖子

你等result 嗰幾間全部都勁過宣幼, 如果俾我有offer 都唔in 宣幼啦

woodstockming  都唔係...黎間都難入.... 只係宣   發表於 14-12-1 10:36

嘩, 有四間出本星期結果, 希望你收到好消息~! 記得上黎報喜~!!!
呢排日日上黎, 有10幾個JM個名都睇到熟哂, 希望大家都開心收到心儀的學校啦~!!!

helenmelody 發表於 14-12-1 10:45

嘩, 有四間出本星期結果, 希望你收到好消息~! 記得上黎報喜~!!!
係呀係呀..我都認得你...haha

helenmelody  大家咁話, hehe...!  發表於 14-12-1 10:57

希望啦!... 多謝support.....
黎排您地成日都見到我... 因為真係幾緊張... 上黎睇下... 分享下.. 大家互相勉勵下....... 個人會開心D...

梗係要互相鼓勵下....好大壓力呀, 我仲要係好後知後覺的媽媽, 要朋友提我, 至識得10月開始報名.....

祝大家好運

回覆 helenmelody 的帖子

呢排真係成日上黎....希望快D收到根德園RESULT!
如果根德園收左, 就唔去宣道同SPK IN 勒!

雖然我唔係報左好多間, 不過心理壓力好大!

回覆 mrs.crown 的帖子

我們做媽媽係好不其然緊張的....我同老公講, 我訓得唔好, 佢好衰, 話, 唓, 洗乜咁緊張?! 預左無.....

所以係喺呢度, 會大家同聲同氣, 互相鼓勵

回覆 helenmelody 的帖子

我老公直頭連問下個女IN 成點都冇問......真係好彩響呢度有大家互相鼓勵

回覆 mrs.crown 的帖子

爸爸們有好多種....有D真係會唔多理, 有D可能唔識表達....我老公懶, 但都會問下囉

wakakaka.... 我老公只係做配合既角色....... 佢只係叫我唔好諗同預冇...... 唔好抱咁大其望..... 男人就係咁... 今朝先俾佢串...
..... 不過都好..... 2個都咁緊張對小朋友都唔好...

回覆:終於in晒, 可以鬆口氣,其他仲有interview的媽媽努力呀

我老公都係,問佢乜佢都係無意見,無所謂,是旦。所有嘢都要我自已決定。有時真係驚㨂錯

真係身心俱疲..連上網再睇學校資訊既心情都無 x 2

我覺得ONLINE報名+出結果係最好的, 出信攪到大家成日開信箱都幾癲, 宜家個個用智能手機, 隨時睇到電郵...!

我仲有間st rosa就in哂~
‹ 上一主題|下一主題